Recent Posts

TUTIN:Obavljena dženaza Fahrudinu Skarepu-Rajica Belojica,uhapšeni policajac koji ga je upucao

TUTIN:Obavljena dženaza Fahrudinu Skarepu-Rajica Belojica, uhapšeni policajac koji ga je upucao

U selu Pokrvenik kod Tutina juče je obavljena dženaza Fahrudinu Skarepu, koga je u subotu uvečer ubio pripadnik srbijanske policije.

Ubistvo mladića, Fahrudina Skarepa, na graničnom prijelazu između Srbije i Crne Gore, kod Dolova-Tutin je jako potreslo sandžačku javnost.

Čelnici Policijske uprave u Novom Pazaru, koja pokriva i Tutin, pokušali su dan poslije ubistva da posjete porodicu ubijenog mladića, ali nisu primljeni u kuću. Ubijeni Fahrudin Skarep živeo je sa roditeljima, ima još tri sestre. U selu Pokrvenik i Tutinu važio je za tihog mladića koji nema nikakve veze sa kriminalom.

Nesretnog mladića je u noći između petka i subote, prema policijskim navodima, pokušao da kod sela Dolovo vozilom probije policijsku barikadu, ubio R. B. policajac iz Tutina. Zbog sumnje da je počinio krivično djelo ubistva (član 113. KZS) policajcu je određen 48-časovni policijski pritvor.

Rajica Belojica-Uhapšeni policajac koji je upucao Fahrudina

Na socijalnim mrežama kruže slike policajca koji je izvršio ubistvo, kao i njegovo ime – Rajica Belojica, uz poruke pune ogorčenja.

Ističe se da je prilikom ubistva prisustvovaolo jos 5 policijaca, među kojima i načelnik poclijske uprave iz Tutina.

Prema saznanjima medija, MUP je formirao posebnu i nezavisnu komisiju koja će ispitati: da li je policajac R. B. postupio u skladu sa zakonom kada je potegao pištolj i pucao u Fahrudina Skarepa koji se prethodno oglušio o naredbu da se zaustavi na improvizovanom policijskom punktu , a potom je, u pokušaju da probije policijsku barikadu i pobjegne, udario u dva policijska vozila i ugrozio živote policajaca koji su stajali pored svojih automobila.

Prema nezvaničnim informacijama, osim što je odbijao da se zaustavi i što je navodno udario u policijska vozila, ubijeni Skarep na drugi način nije ugrožavao živote policajaca. Pogođen je u vrat, kroz staklo, dok je bio u zatvorenom vozilu.

Automobil ubijenog Fahrudina Skarepa 

Pregledom Skarepovog vozila utvrđeno je da u njemu nije bilo ni oružja, ni švercovane robe, pronađeno je oko 10.000 eura. Policija sumnja da je Skarep u blizini trebalo da preuzme cigarete koje mu je iz Crne Gore švercovala druga osoba.

Uhapšeni policajac R. B. ima dugogodišnje policijsko iskustvo, važi za smirenog čovjeka i korektnog čuvara reda, mnoge njegove kolege i poznanici tvrde da nikada nije postupao mimo zakona, pišu “Večernje novosti”.

Savjet za bezbjednost Opštine Tutin na današnjoj sjednici zatražio je od nadležnih državnih organa da što hitnije objave zvaničnu verziju događaja vezanih za događaj u noći između petka i subote kada je policijski službenik lišio života Fahrudina Skarepa (22).

Predsjednik ovog tijela Adnan Šehović rekao je da je na sjednici zaključeno i da je izjava ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića bila “ishitrena i neobjektivna”, kao i da traže da se o ovom slučaju oglase nadležne službe Ministarstva unutrašnjih poslova.

“Kako je situacija među stanovnicima Tutina napeta, mi ih pozivamo da sačuvaju prisebnost i ne reaguju nepromišljeno dok se ne dobije zvaničan izveštaj istražnih organa o tome šta se desilo te kobne noći”, kazao je Šehović.

izvor:agencije

 

 

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net