Recent Posts

Ponoćna tuča navijača Kelna i Zvezde, uhapšeno 70 osoba

Među privedenima ima i njemačkih državljana, ali ne u velikoj mjeri, jer su uhapšeni uglavnom navijači Crvene zvezde.

Soccer Football – 1. FC Cologne v Red Star Belgrade – UEFA Europa League – Group Stage – Cologne, Germany – September 28, 2017 – Red Star Belgrade fans are escorted to the stadium by the police before the match in Cologne. REUTERS/Wolfgang Rattay – RC188658A320

Ponoćna tuča navijača Kelna i Zvezde, uhapšeno 70 osoba

Više od 70 osoba uhapšeno je u noći između četvrtka i petka u Kelnu tokom tuče navijača Kelna i Crvene zvezde.  U sukobu dvije strane poslije ponoći povređena su dva policajca i četiri navijača.

Među privedenima ima i njemačkih državljana, ali ne u velikoj mjeri, jer su uhićeni uglavnom navijači iz Srbije, prenosi Tanjug.

Prema navodima medija, prvo je jedna skupina navijača Kölna bakljama napala goste kod željezničkog kolodvora, na što su reagirali gostujući navijači i došlo je do opće tuče.

I neposredno prije utakmice dogodio se veći navijački sukob, a sam susret obilježile su i baklje na tribinama, na kojima su bili i navijači Kölna i navijači Zvezde.

Potom su, iza ponoći, uslijedili neredi u samom gradu.

Njemački mediji pišu da su pripadnici policije spriječili teži izgred, a zbog mogućeg većeg nasilja na ulicama Kölna bilo je više od 2.000 policajaca.

Na samom stadionu bilo je raspoređeno i 700 redara.

Uoči utakmice policijske su mjere opreza pravdane time i da je prilikom posljednjeg susreta dvaju timova prije 28 godina bilo sukoba i nereda. Tada je Köln slavio 3:0 i nadoknadio poraz iz Beograda 0:2, te nastavio natjecanje u Kupu UEFA.

Fudbaleri Crvene zvezde pobijedili su Keln 1:0 u utakmici 2. kola H grupe Lige Evrope.

izvor:agencije

 

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net