Recent Posts

Duge pauze na najdužim letovima širom planete su na…

Duge pauze na najdužim letovima širom planete su na…

Doha, Okland objavljeno u kategoriji “Vijesti- Globus, Tehnologija” 29. 09. 2017. 18: 02Duge pauze na najdužim letovima širom planete su na destinacijama… Avion koji ima najduži let na svijetu od Dohe do Oklanda na Novom Zelandu ovih dana morao je da pravi česte i duge pauze kako bi natočio gorivo.

Putovanje često znači beskrajno sjedenje u automobilu, autobusu ili avionu. To je ponajprije štetno za vene na nogama. Donosimo vam savjete kako ciljano spriječiti tegobe…

Let Katar ervejza 921, koji prelazi 14.524 kilometara od Novog Zelanda do Dohe, traje 18 sati. Međutim, poslednjih par dana on traje i do 21 sat. Točenje goriva u Australiji postalo je sastavni dio puta.

Tokom prošle nedelje, boing 777 koji leti svaki dan ka Dohi, sletao je uglavnom u Adelaid, a nekad i u Melburn kako bi natočio gorivo, što je dodavalo putu još tri sata, a sve zbog oštećenog naftovoda u Medison pointu, zbog čega su količine goriva koje dobijaju avionu u Oklandu ograničene, pa uspjeva da se obezbjedi samo trećina potrebnog goriva.

Drugi najduži let na svijetu takođe počinje u Oklandu, a završava se u Dubaiju. Ipak, i ovaj avion koji leti svakodnevno morao je ovih dana da pravi pauze u Melburnu ili Brizbejnu. Mnogo putnika je izgubilo letove koji su bili vezani, a avio- kompanija im je obezbjedila hotelski smještaj i alternativni let.

Kompanija koja se najviše susreće sa krizom zbog goriva je Er Nju Zeland, koja jedva obezbjeđuje dovoljne količine goriva za let do Londona i Los Anđelesa…

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net