Recent Posts

ČEDA JOVANOVIĆ: Srbi su čitave gradove pobili

ČEDA JOVANOVIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: “Srbi su čitave gradove pobili, spržili jednu zemlju

Lider LDP-a Čedomir Jovanović jedna je od kontroverznijih figura srpske politike. Iako su mu mnogi predviđali briljantnu političku karijeru, ostao je na ivici cenzusa, s tek ponekim od svojih brojnih, višegodišnjih saradnika.

Čeda i dalje bije svoje političke bitke, u pauzama krstarenja na Jadranu ili na Savi, na svom brodu-jahti, odnosno osvajanja planinskih vrhova Južne Amerike. I dalje smatra da ima odgovor na svako pitanje, osim možda na ono kako je moguće da je danas tu gdje jeste, marginalna pojava u srpskoj politici naspram populista koji vladaju, od kojih je pokazivao mnogo više dara i talenta za bavljenje politikom.

Jedan od njih je i Aleksandar Vučić, a Jovanović u razgovoru za poslednji broj Nedeljnika najpre odgovora na to pitanje: da li je ogorčen što se bori za cenzus dok Vučić neprikosnoveno vlada Srbijom:

– Meni politika nije čitav život kao Vučiću, pa zato i nemam razloga da budem ogorčen. Ja svoje strahove kontrolišem, a njega limitiraju, pa zato ljudima ne govori istinu… To je loša politika, ali bez nje ne bi imao 60 odsto podrške.

Pričao je Jovanović još mnoge zanimljive stvari u ovom intervjuu, evo samo nekih:

– Mi imamo dva srpska lidera – Dodika i Vučića. Pri čemu ne mogu jedan drugog da podnesu.

– Meni je beskrajno glupo to što rade Janković, Tadić, gotovo svi, ta lavina gluposti kojom se odbacuje Vučićev poziv na razgovor oko Kosova. Kosovo nam pruža priliku da u zaustavnom vremenu izbegnemo sudbinu naroda koji nestaje. I kamen za kupus zna da sam u pravu oko Kosova.

– Prvog dana rata 1999. otišli smo i poubijali u Prištini sve što je bilo normalno. Ulazili smo članovima komiteta za ljudska prava u kuće i izvlačili iz stanova očeve i snove. Zaklali smo Fehmija Aganija, pobili pola porodice Agima Čekua. Svako ima svog Haradinaja i neku svoju jamu. I ne može to tako večito. Sad se to rešava. Do septembra sledeće godine mi moramo da rešimo kosovsku agoniju ili će Amerikanci i Evropa to uraditi bez nas.

– Đinđić mi se jednom poverio da DS nije stranka za nas dvojicu. Ja sam jedini naslednik Đinđićevih neprijatelja. Samo nas dvojicu nije napravio DB.

– Najbolji opis stanja u kom se nalazimo nisu razgovori Stouna s Putinom, već Dačić koji Trampu preko ramena gura naslovnu Informera, dok američka ambasadorka u UN viče: “fantastično”. Mislim da bi bilo bolje da je Dačić Trampu dao fotke sa svog intervjua kad je novinarka pred njima bila bez gaća.

– Mi imamo ministra spoljnih poslova kojem saradnica prevodi šta govori njegov predsednik u UN. Dačić čak ni Vučića ne razume. I nama je to normalno. Ili nam je normalan Vučić koji sve to radi.

– Neće Vučić još dugo. On ovako razmišlja: rešim vam RS, rešim vam Kosovo i onda ćete da me otresete zbog neke Savamale, zbog Pinka i “Zadruge”? A Vučić ima i Putina za vratom, koji mu kaže: pa kud si krenuo, 90 odsto tvog naroda neće tamo kuda ga ti vodiš. Izgubiće se u tom vrtlogu.

– Ovo je mnogo fatalnije vreme od 90-ih. Mi sad nemamo potencijale, ljude i resurse koje smo tad imali.

– Kako mi doživljavamo slobodu medija? Je l da umesto Vučića mi uređujemo Informer? Ko je napravio te tabloide?…

ČEDA JOVANOVIĆ: Srbi su čitave gradove pobili, spržili jednu zemlju…

izvor:agencije

http://iBalkan.net

 

One Comment

  1. Smo? Su? Ispravnije i preciznije je reći: režim Slobodana Miloševića. U protivnom, poistovjećivati srpski narod sa zločinima proteklih ratova je nepravedno i nerealistično. Takav pristup samo priziva odbojnost od sagledavanja istine i oslikavanje govornika kao izdajnik naroda, wannabe cijaš. Niti je narod kriv, niti se kolektivnom optužbom Srba ide ka procesuiranju stvarnih zločinaca. Think about it!

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net
%d bloggers like this: