ČEDA JOVANOVIĆ: Srbi su čitave gradove pobili - iBalkan.net ::: Vaše pravo! Vaš portal | iBalkan.net ::: Vaše pravo! Vaš portal ibalkan,

ČEDA JOVANOVIĆ: Srbi su čitave gradove pobili

- Mi imamo dva srpska lidera - Dodika i Vučića. Pri čemu ne mogu jedan drugog da podnesu.

ČEDA JOVANOVIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: “Srbi su čitave gradove pobili, spržili jednu zemlju

Lider LDP-a Čedomir Jovanović jedna je od kontroverznijih figura srpske politike. Iako su mu mnogi predviđali briljantnu političku karijeru, ostao je na ivici cenzusa, s tek ponekim od svojih brojnih, višegodišnjih saradnika.

Čeda i dalje bije svoje političke bitke, u pauzama krstarenja na Jadranu ili na Savi, na svom brodu-jahti, odnosno osvajanja planinskih vrhova Južne Amerike. I dalje smatra da ima odgovor na svako pitanje, osim možda na ono kako je moguće da je danas tu gdje jeste, marginalna pojava u srpskoj politici naspram populista koji vladaju, od kojih je pokazivao mnogo više dara i talenta za bavljenje politikom.

Jedan od njih je i Aleksandar Vučić, a Jovanović u razgovoru za poslednji broj Nedeljnika najpre odgovora na to pitanje: da li je ogorčen što se bori za cenzus dok Vučić neprikosnoveno vlada Srbijom:

– Meni politika nije čitav život kao Vučiću, pa zato i nemam razloga da budem ogorčen. Ja svoje strahove kontrolišem, a njega limitiraju, pa zato ljudima ne govori istinu… To je loša politika, ali bez nje ne bi imao 60 odsto podrške.

Pričao je Jovanović još mnoge zanimljive stvari u ovom intervjuu, evo samo nekih:

– Mi imamo dva srpska lidera – Dodika i Vučića. Pri čemu ne mogu jedan drugog da podnesu.

– Meni je beskrajno glupo to što rade Janković, Tadić, gotovo svi, ta lavina gluposti kojom se odbacuje Vučićev poziv na razgovor oko Kosova. Kosovo nam pruža priliku da u zaustavnom vremenu izbegnemo sudbinu naroda koji nestaje. I kamen za kupus zna da sam u pravu oko Kosova.

– Prvog dana rata 1999. otišli smo i poubijali u Prištini sve što je bilo normalno. Ulazili smo članovima komiteta za ljudska prava u kuće i izvlačili iz stanova očeve i snove. Zaklali smo Fehmija Aganija, pobili pola porodice Agima Čekua. Svako ima svog Haradinaja i neku svoju jamu. I ne može to tako večito. Sad se to rešava. Do septembra sledeće godine mi moramo da rešimo kosovsku agoniju ili će Amerikanci i Evropa to uraditi bez nas.

– Đinđić mi se jednom poverio da DS nije stranka za nas dvojicu. Ja sam jedini naslednik Đinđićevih neprijatelja. Samo nas dvojicu nije napravio DB.

– Najbolji opis stanja u kom se nalazimo nisu razgovori Stouna s Putinom, već Dačić koji Trampu preko ramena gura naslovnu Informera, dok američka ambasadorka u UN viče: “fantastično”. Mislim da bi bilo bolje da je Dačić Trampu dao fotke sa svog intervjua kad je novinarka pred njima bila bez gaća.

– Mi imamo ministra spoljnih poslova kojem saradnica prevodi šta govori njegov predsednik u UN. Dačić čak ni Vučića ne razume. I nama je to normalno. Ili nam je normalan Vučić koji sve to radi.

– Neće Vučić još dugo. On ovako razmišlja: rešim vam RS, rešim vam Kosovo i onda ćete da me otresete zbog neke Savamale, zbog Pinka i “Zadruge”? A Vučić ima i Putina za vratom, koji mu kaže: pa kud si krenuo, 90 odsto tvog naroda neće tamo kuda ga ti vodiš. Izgubiće se u tom vrtlogu.

– Ovo je mnogo fatalnije vreme od 90-ih. Mi sad nemamo potencijale, ljude i resurse koje smo tad imali.

– Kako mi doživljavamo slobodu medija? Je l da umesto Vučića mi uređujemo Informer? Ko je napravio te tabloide?…

ČEDA JOVANOVIĆ: Srbi su čitave gradove pobili, spržili jednu zemlju…

izvor:agencije

http://iBalkan.net

 

One Response to ČEDA JOVANOVIĆ: Srbi su čitave gradove pobili

  1. Yadranko 28/09/2017 at 23:45

    Smo? Su? Ispravnije i preciznije je reći: režim Slobodana Miloševića. U protivnom, poistovjećivati srpski narod sa zločinima proteklih ratova je nepravedno i nerealistično. Takav pristup samo priziva odbojnost od sagledavanja istine i oslikavanje govornika kao izdajnik naroda, wannabe cijaš. Niti je narod kriv, niti se kolektivnom optužbom Srba ide ka procesuiranju stvarnih zločinaca. Think about it!

    Komentariši

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *