Recent Posts

UKRAJINA: Požar u skladištu oružja, evakuirano više od 20.000 ljudi

UKRAJINA: Požar u skladištu oružja, evakuirano više od 20.000 ljudi

KIJEV: objavljeno u kategoriji “Vijesti- Svijet- Crna Hronika” 27. 09. 2017. 13: 02 UKRAJINA: Požar u skladištu oružja, evakuirano više od 20.000 ljudi… predhodnog dana je u skladištu municije na zapadu Ukrajine buknuo je požar, saopćile su vlasti u utorak kasno navečer, naredivši zatvaranje zračnog prostora u krugu od 50 km i evakuaciju stanovništva. Vlasti smatraju da se radi o ruskoj sabotaži…

Gori jedno od najvećih skladišta oružja u Ukrajini, evakuirano preko 20.000 ljudi: “Ovo je ruska sabotaža”…

U SKLADIŠTU streljiva na zapadu Ukrajine buknuo je požar, priopćile su vlasti u utorak kasno navečer, naredivši zatvaranje zračnog prostora u krugu od 50 km i evakuaciju stanovništva.

Požar je izazvao niz eksplozija topovskih granata u tom skladištu, 20-ak kilometara udaljenom od područnog centra Vinnicje (370.000 stanovnika), rekao je glasnogovornik policije Jaroslav Trakalo, a prenosi Ukrajinska Pravda na svojoj mrežnoj stranici.

Počela je evakuacija mjesta Kalinivke, gdje je skladište, i nekoliko obližnjih sela, saopćila je ukrajinska policija.

– Zračni prostor je zatvoren u krugu od 50 kilometara oko zone požara – objavio je na Facebooku Jurij Lavrenjuk, pomoćnik ukrajinskog ministra za infrastrukturu.

To je jedno od najvećih skladišta u zemlji, pišu ukrajinska glasila.

Zbog eksplozija je evakuirano 20.000 ljudi. Savjetnik ministra policije Zorjan Škirjar tvrdi da se radi o ruskoj sabotaži.

Golemi požar koji je u martu buknuo u skladištu oružja i municije u Balakliji, u okolici Harkiva, blizu pobunjenog istoka Ukrajine, izazvao je također serijske eksplozije koje su trajale više dana, pri čemu je jedna osoba poginula.

U Ukrajini traje krvavi oružani sukob s proruskim pobunjenicima u kojemu je više od 10.000 ljudi poginulo od njegova izbijanja u aprilu 2014. godine.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net