Recent Posts

Pjongjang: Tramp objavio rat; Vašington: To je Apsurdno

Pjongjang: Tramp objavio rat; Vašington: To je Apsurdno

Pjongjang: Vašington – objavljeno u kategoriji “Vijesti- Globus” 26. 09. 2017. 00: 12- Pjongjang: Tramp objavio rat; Vašington: To je Apsurdno… Ministar vanjskih poslova Sjeverne Koreje Ri Jong Ho izjavio je da je predsjednik SAD Donald Tramp objavio rat njegovoj zemlji… Bijela kuća danas je tvrdnje da su SAD objavile rat Severnoj Koreji odbacila kao “apsurdne”, prenose agencije.

Bijela kuća demantovala je te navode nazivajući ih apsurdnim…

Korejski ministar je dodao da Pjongjang zadržava pravo da preduzme kontramere, uključujući obaranje američkih strateških bombardera, čak i ako se ne nalaze u sjevernokorejskom vazdušnom prostoru.

“Cijeli svijet bi trebalo da se jasno seća da su SAD te koje su prve objavile rat našoj zemlji”, rekao je Ri novinarima u Njujorku, prenosi Rojters.

“Pošto su SAD objavile rat našoj zemlji, mi ćemo imati svako pravo da preduzmemo kontramjere, uključujući i pravo da oborimo američke strateške bombardere čak i kada nisu unutar granica vazdušnog prostora naše zemlje”, istakao je ministar vanjskih poslova Sjeverne Koreje.

Sjeverna Koreja objavila je propagandni video- snimak u kojem ispaljuje rakete na američke bombardere i nosač aviona usred rastućih napetosti sa SAD.
 
Pentagon će predstaviti američkom predsjedniku Donaldu Trampu sve opcije kojima može da riješi problem sa Sjevernom Korejom, ukoliko ona nastavi sa provokacijam, izjavio je portparol Pentagona Robert Mening.
 
Kineski ambasador pri UN Liu Đieji izjavio je da eskalacija retorike između Sjeverne Koreje i SAD postaje suviše opasna i da su pregovori jedino rešenje.
 
Administracija američkog predsjednika Donalda Trampa je danas, takođe, jasno stavila do znanja da ne pokušava da zbaci vladu Sjeverne Koreje, nakon što je predsjednik SAD Donald Tramp napisao da lider te zemlje Kim Džong Un “neće još dugo biti tu”.
 
Pjongjang je tu poruku na Tviteru shvatio kao objavu rata, navodi AP.

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net