Recent Posts

Strategija održivog razvoja grada – smernica razvoja i saradnje

Strategija održivog razvoja grada – smernica razvoja i saradnje

Grad Novi Pazar će uz koordinaciju od strane Saveta za razvoj grada, definisati Strategiju održivog razvoja za desetogodišnji period. Sednici saveta prisustvovao je gradonačelnik Novog Pazar Nihat Biševac koji je istakao da je reč o izuzetno važnom dokumentu.

„Dokument je bitan za razvoj svih oblasti u našem gradu. U narednih šest meseci će strategija biti doneta, uz uključivanje svih stručnih lica, predstavnike različitih sektora, organizacija i pojedinaca koji svojim iskustvom i znanjem mogu da doprinesu izradi valjanog, funkcionalnog dokumenta, čija je primena u praksi suštinski bitna“, kazao je gradonačelnik Biševac.

On je istakao da će vrlo brzo svima koji u vezi sa izradom strategije imaju konkretne ideje, biti omogućeno da svoje predloge dostavljaju elektronskim putem.

Predsednik Saveta za razvoj grada Munir Poturak pojasnio je da osim što ovdašnjim društvenim faktorima olakšava delovanje, Strategija je važna i sa nekoliko drugih aspekata.

„Bitno je, jer ovakav dokument olakšava regionalnu saradnju na svim nivoima, a ništa manje značaja nema po naše predstavnike u dijaspori“, istakao je Poturak.

Strategija održivog razvoja je svojevrsna smernica razvoja zajednice krozrazličite segmente, od budžetskog do ekološkog i to za period od deset godina. Vremenski interval jedna je vrsta garancije kontinuiteta u pogledu doprinosa razvoju grada bez obzira na političke ili neke druge promene.

Na principima Strategije održivog razvoja grada Novog Pazara iz 2007. gtodine, koja je doneta za petogodišnji period, nastao je veliki broj drugih strateških dokumenata na lokalnom nivou.

Odeljenje za informisanje grada Novog Pazara-Jasmina Kruševljanin Bondžuković i  Senad Senko Župljanin

http://ibalkan.net/

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net