Recent Posts

Novopazarci razbili Novu Varoš

Novopazarci razbili Novu Varoš

Rukometaši Novog Pazara su nastartu prvenstva , u utakmici prvog kola Super B lige Istok-Zapad, u Novoj Varoši savladali uvijek neugodnu ekipu Zlatara rezultatom 26:21.

Gorak ukus poraza od prošle sezone ali i još više od loše organizacije utakmice,užasnog odnosa domaćina, igrača i publike u NovojVaroši, Novopazarci su naplatili sa kamatom.

Odigrali su rukometaši Novog Pazara odličnu utakmicu pred ovoga puta pristojnom publikom u Novoj Varoši. Uzbudljiva i teška utakmica u kojoj nije bilo toliko ostrašćenosti kao u meču prošle sezone jer se na parketu dovoljno jasno očitavala razlika u kvalitetu dvije ekipe u korist Novog Pazara, tako da ni publika ni igrači Zlatara nisu imali potrebe za nekom posebnom specijalno usmjerenom nervozom.

Ovo se naravno nije odnosilo na kapitena Zlatara Zečevića koji je zaradio crveni karton. Inače boje komšija iz Nove Varoši brani i nekadašnji pivotmen Novog Pazara Gari Medjedović koji je iz RK Priboj prešao u Zlatar.

Ovoga puta rukometaš, čiji nas je gol za pobjedu Priboja na parketu dvorane Pendik zamalo koštao ispadanja iz lige prošle sezone, nije uspio da postigne pogodak.

Pobjede u prvom kolu su ostvarili Radnički 1964 koji je minimalnom razlikom 24:23 savladao Belu Palanku, Dubočica 54 koja je do nogu potukla ekipu Priboja 31:19, Planinka prolom voda koja je stukla Karadjordja 32:26, Vranje 1957 koje je nadigralo Hajduk Veljka 37:32, i Topličanin koji je uz Novi Pazar druga ekipa koja je osvojila bodove na gostovanju savladavši Lokomotivu 27:26.

Za portal ibalkan.net iz Novog Pazara- Tekst  i Fotografije Senad Senko Župljanin

http://ibalkan.net/

 

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net