Recent Posts

Omlet sendvič za kraljevski doručak

Omlet sendvič za kraljevski doručak

ISTANBUL– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Magazin- Priče- Recepti” 23. 09. 2017. 08: 00-Kraljevski doručak, piletina u sosu sa zelenim povrćem… Nažalost, kada govorimo o zdravom doručku, niti jedna od nabrojanih stvari ne spada u njega. Nažalost ili nemamo vremena za doručak, ili nemamo mnogo zdravih opcija.

Jutros je subota i nema najvećeg problem a on je odlazak na posao bez doručka, to znači da krećete u dan na puni želudac. Kada krenete raditi, šećer u krvi je na iznimno niskoj razini.

Preporučeni dnevni unos za proteine iznosi 0,8 g/kg tjelesne mase za žene i muškarce, odnosno po 8 g proteina na svakih 10 kilograma.

Drugim riječima, žena čija tjelesna težina iznosi oko 65 kg dnevno bi trebala unijeti 80 do 100 g proteina. Također, zapaženo je da je za željeni učinak proteina jutros na vašu liniju vrlo bitan i da je unos pravilno raspoređen– svaki od tri glavna obroka trebao bi sadržavati najmanje 25 do 30 g visokokvalitetnih proteina.

Potrebno vam je:

Sastojci 1 osoba
1 kriška hljeba
2 ploške goveđeg pršuta
1 jaje
1 kašika skute
ili krem- sira
po potrebi sol, papar
malo tvrdog ovčjeg sira
1 ukiseljeni feferon
2-3 masline
par kapi maslinovog ulja
Priprema
 
1.
Na manju tavicu kapnite par kapi maslinovog ulja, pa kad se ugrije, smanjite vatru. Na tome tostirajte   krišku kruha, s obje strane.
 
Tostirani kruh zatim stavite na ugrijani tanjur.
 
2.
Zatim na tavu položite dvije tanke ploške pršuta, tek toliko da se malo ugriju.
 
Pršut zatim odložite dok se zgotovi omlet.
 
3.
Jaje dobro ulupajte sa skutom, lagano začinite mirisnom mješavinom primorskih začina i popaprite. Izlijte na dobro ugrijanu tavu lagano namašćenu s par kapi maslinovog ulja.
 
Pričekajte par sekundi da se jaje odozdola počne stiskati.
 
4.
Lopaticom odvojite od tave trećinu jajeta i preklopite preko ostatka. Protresite tavu da rijetki dio sklizne na dno. Ponovite postupak nekoliko puta čim vidite da se razliveni dio počinje stiskati. Sve to traje tek oko minute vremena na srednje jakoj vatri. Na kraju preklopite i drugu trećinu omleta preko zadnjeg dijela, poput svitka, pa sve zajedno preokrenite da se peče još par sekundi.
 
Na taj način će omlet biti lijepo jednoliko pečen izvana, a još uvijek fino kremast iznutra.
 
Posluživanje
 
Vrući omlet istresite na tostirani kruh, na omlet položite ugrijani pršut, sitnije narezan blaži ukuseljeni feferon ili papriku, pa preko svega naribajte ovčji sir ili parmezan.
 
K tome dodajte masline.
 
Pokapajte s par kapi maslinovog ulja.

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net