Recent Posts

Rasim Ljajić: Političke Stranke, postale, zavodi za zapošljavanje

Rasim Ljajić: Političke Stranke, postale, zavodi za zapošljavanje

BEOGRAD– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region” 22. 09. 2017. 13: 52- Rasim Ljajić: Političke Stranke, postale, zavodi za zapošljavanje… Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić izjavio je da je “nonsens da politike ima svuda sem u političkim strankama, te da se ona tamo mora i vratiti”.

“Stranke u Srbiji postale su zavodi za zapošljavanje ili centri za socijalni rad, šalteri za različite vrste žalbi i pritužbi”, rekao je Ljajić.
“Politike ima svugde osim u političkim strankama. To je nonsens, to je neodrživo. To nije zdravo za politički sistem jedne zemlje. Moramo da politiku vratimo u političke stranke”, naveo je i dodao da su stranke predstavljene kao jeres, kao nešto loše, iako, smatra, to ne bi smjelo da bude tako.
Ministar Rasim Ljajić, je kazao da će njegova stranka uvijek govoriti o EU i kada to nije popularno bez obzira na sve mane koje EUn ima, jer je, kaže, bolja i slaba Evropska unija za Srbiju, nego nikakva.
“Vojna neutralnost da, ali politička i ekonomska neutralnost ne. EU jeste rešenje jer mi na taj način menjamo sebe i mijenjamo Srbiju. Bez obzira što možemo da iznesemo što mana na račun Briselske birokratije, do sutra bi o tome mogli da govorimo, ali to je populizam”, rekao je Ljajić.

Na kraju je Ljajić pozvao članstvo opštinskog odbora Voždovac da od danas krenu u ozbiljnu kampanju koja neće, kako je rekao, biti agresivna ni nametljiva.

Apelovao je da se uključe u izradu akcionog plana kojim bi trebalo, kaže, da se utvrdi koji su to problemi građana i građanki Beograda.

Obično, rekao je Ljajić, kakvi su rezultati na Voždovcu, takvi budu i u Srbiji.

– Ova stranka mora da dobije svoj politički identitet. Ne mislimo da vječito idemo u različite vrste koalicija da bi politički preživjeli – zaključio je na kraju u kontaktu sa dopisnikom regionalnog portala iBalkan.net  iz Beograda, Rasim Ljajić.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net