Recent Posts

PLANETA tuguje: Napustila nas je još jedna ikona

PLANETA tuguje: Napustila nas je još jedna ikona

PARIZ– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Svijet- Magazin- Kultura” 21. 09. 2017. 21: 22 PLANETA tuguje: Napustila nas je još jedna ikona… Porodica ne veruje da je ona otišla!!! Preminula najbogatija žena Lilijan Betankur…

Naslednica francuskog kozmetičkog giganta Loreal (L’Oreal) i najbogatija žena na svetu Lilijan Betankur preminula je u 95. godini, saopštila je porodica.

“Lilijan Betankur je ove noći preminula u svom domu. Napunila bi 95 godina 21. oktobra. Moja majka je otišla mirno”, navela je njena ćerka Fransoaz Betankur Mejers.

Vlasnica bogatstva koje je američki magazin Forbs ove godine procenio na oko 40 milijardi dolara, Lilijan Betankur je bila najbogatija žena na svetu i 14. na ukupnoj listi.

Pošto je oboljela od Alchajmerove bolesti i stavljena pod starateljstvo, povukla se iz javnosti 2012. a istovremeno i napustila upravni odbor Loreala i sve rukovodeće pozicije u kompaniji.

U odvojenom saopštenju, generalni direktor Loreala Žan- Pol Ažon izrazio je “najdublju tugu” zbog smrti Betankur.

Poslednjih godina je njegovo ime bilo povezivano sa sudskim sporovima, dok su neki njegovi rodjaci, prema kojima je Ažon bio velikodušan, osudjeni zbog “kršenja povjerenja” milijarderke narušenog zdravlja.

Lilijan Betankur je rodjena 1922. u Parizu, a odrasla je sa dominikanskim monasima. Njena majka, pijanistkinja, umrla je kad je ona imala pet godina.

Deset godina kasnije napravila je prve korake u Lorealu. Smatrala se za nastavljača djela svog oca Ežena Šilera, osnivača kompanije.

Naslednica francuske kozmetičke kuće “L”Oreal” Lilijan Betankur, najbogatija žena na planeti koja je u poslednjim godinama života patila od demencije, preminula je u 95. godini, saopštila je danas njena porodica.

Betankur je bila 14. najbogatija osoba na svetu, prema pisanju magazina “Forbs”, koji je njenu imovinu u martu procenio na 39,5 milijardi dolara.

O čuvenoj Lilijan Betankur do poslednjeg dana zbog njenog narušenog zdravlja brinula je njena porodica…

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net