Recent Posts

Padavine i grmljavina, razvedravanje u večernjim satima

Padavine i grmljavina, razvedravanje u večernjim satima

SARAJEVO– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region” 21. 09. 2017. 05: 52-Padavine i grmljavina, razvedravanje u večernjim satima… Jutarnje temperature iznosit će od sedam do 13, na jugu od 14 do 18, a dnevne od 21 do 25, na jugu od 24 do 28 stepeni Celzijusa.

U drugom dijelu sedmice u BiH,  prije podne u Krajini i na zapadu Bosne očekuje se pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje oblačnosti tokom dana.

U ostatku zemlje vrijeme će biti, uglavnom, sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Puhat će slab do umjeren vjetar, promjenljivog smjera.

Jutarnje temperature iznosit će od sedam do 13, na jugu od 14 do 18, a dnevne od 21 do 25, na jugu od 24 do 28 stepeni Celzijusa.

U petak se očekuje uglavnom pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnje temperature od iznosit će sedam do 13, na jugu od 14 do 17, a dnevne od 19 do 25 stepeni Celzijusa.

U isto vrijeme je biti slično kao i predhodnih dana  uz jutarnje temperature od sedam do 13, na jugu od 13 do 17, a dnevne od 10 do 16, na jugu od 17 do 21 stepen Celzijusa, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine.

U četvrtak u Bosni se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Prestanak padavina može se očekivati tokom poslijepodneva. U Hercegovini vrijeme će biti uglavnom sunčano. Jutarnje temperature kretat će se od 6 do 12, na jugu od 12 do 17, a dnevne od 11 do 17, na jugu i sjeverozapadu od 18 do 24 stepena Celzijusa.

petak 22.09.2017.
Opšta slika će, uz više sunca, biti ljepša u Hercegovini i Krajini. Tokom prijepodneva bi duže zadržavanje naoblake i slabije padavine, kod osjetljivih osoba mogle uzrokovati poteškoće, što će biti izraženije u dijelu centralne, sjeverne i istočne Bosne. Drugi dio dana biće ugodniji, obzirom da će se vremenske prilike stabilizovati.

subota 23.09.2017.
Nakon svježijeg jutra, tokom kojeg je poželjno posvetiti pažnju odijevanju, danju će otopliti i uz više sunca većina populacije bi trebala biti boljeg raspoloženja. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata dodatno će se umanjiti. U dijelu centralne i sjeveroistočne Bosne nešto duže zadržavanje naoblake prije podne, kod osjetljivih osoba može uzrokovati slabije poteškoće, što će se postepeno umanjiti sa odmicanjem dana.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net