Recent Posts

HOROR: Plaćene ubice, “pale” , nakon dojave Sarajke

HOROR: Plaćene ubice, “pale”, nakon dojave Sarajke

SARAJEVO– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region- Crna Hronika” 21. 09. 2017. 05: 52- HOROR: Plaćene ubice “pale” nakon dojave Sarajke… Marko Gojčević iz Bara i Dera Čaba iz Subotice, koje su pripadnici MUP Kantona Sarajevo uhapsili prošle sedmice, a za koje se sumnja da su pripremali likvidaciju jedne osobe, uhvaćeni su zahvaljujući dojavi građana, prenosi Jjedan sarajevski portal…

Njih je policiji prijavila stanarka zgrade na Trgu heroja u naselju Hrasno, piše ovaj portal…

Ona je, naime, oko 9 časova ujutro, pozvala policiju i kazala da je primetila kako se dvije njoj nepoznate osobe već dva dana “vrte oko zgrade”, a njihovo ponašanje joj se učinilo sumnjivim. Kada je policija došla u naselje Hrasno da provjeri navode ove prijave, jedan od muškaraca prišao je grupi starijih ljudi i stavio ruku na rame jednom od njih, pretvarajući se da razgovara s njim, ali je “pročitan” i policajci su ga oborili na zemlju i uhapsili. Drugi se dao u trk, ali su i njega policajci sustigli i oborili na zemlju, navodi izvor medija na licu mjesta…

Kod obojice su prilikom hapšenja pronađeni pištolji s prigušivačima i to sa metkom u cijevi, kao i 4.000 eura. Policija sumnja da su se u ovom naselju vjerovatno i krili u nekom od stanova. Razlog zbog kojeg se ovaj naoružani dvojac obreo u Sarajevu, predmet je intenzivne istrage koja je u toku.

Prilikom ispitivanja u policiji, uhapšeni su kazali da im je navodno plaćeno da ubiju muškarca iz Novog Sarajeva, ali ime navodnog nalogodavca nisu otkrili. Policija provjerava i ove navode, ne isključujući mogućnost da su dali lažni iskaz kako bi “zavarali trag”.

U međuvremenu, sarajevski Općinski sud im je na prijedlog Tužilaštva KS odredio jednomjesečni pritvor zbog nedozvoljenog držanja i nošenja oružja i municije.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net