Recent Posts

Trump žestok u UN-u: Uništit ćemo Sjevernu Koreju

Trump žestok u UN- u: Uništit ćemo Sjevernu Koreju

New York– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Magazin- Priče- Recepti” 20. 09. 2017. 08: 52- Trump žestok u govoru u UN-u : Uništit ćemo Sjevernu Koreju… Američki predsjednik Donald Trump je u obraćanju na godišnjoj Generalnoj skupštini UN-a poručio da, ukoliko režim Pyongyanga nastavi sa nuklearnim aktivnostima, neće preostati druga opcija nego da “potpuno uništi Sjevernu Koreju”.

Tramp je dodao i da ne želi konflikt i sukobe, kao i da je Amerika vođena ishodima i rezultatima, a ne ideologijom.

Dodao je i da će uvijek Ameriku stavljati na prvo mjesto, a potom je i žestoko kritikovao režime u Sjevernoj Koreji i Iranu.

– Neki dijelovi svijeta idu dođavola. Ako Amerika bude ugrožena, nećemo imati drugog izbora nego da potpuno uništimo Sjevernu Koreju. Kim Jong Un je raketaš u samoubilačkoj misiji. Sada je vrijeme da svi zajedno radimo da izolujemo Kima sve dok on ne prestane sa neprijateljskim ponašanjem. Suverene države moraju da budu osnova svjetskog poretka. Moramo da odbacimo prijetnje suverenitetu, od Ukrajine do Južnog kineskog mora. Očekujem da sve države poštuju interese svog naroda, kao i prava drugih suverenih država – rekao je Trump.

Prema njegovim riječima “otpadnički režimi su prijetnja svijetu“.

– Oni pomažu raširenim terorističkim mrežama. To su Sjeverna Koreja i Iran. Protivnicima SAD-a poručujem da će američka vojska postati jača nego ikada u historiji – naveo je Trump.

Povodom Irana, Trump je rekao da se radi o “ekonomski praznoj otpadničkoj državi čiji je jedini izvozni proizvod nasilje”. Nuklearni sporazum sa Iranom Trump je nazvao “sramnim” i dodao da svjetski lideri ne mogu da se drže tog sporazuma ako on omogućava nastavak iranskog nuklearnog programa.

Vlasti u Teheranu, koje je nazvao “ubilačkim režimom” i “korumpiranom diktaturom”, pozvao je da prestanu da “podržavaju teroriste” i “destabilizuju Bliski istok”.

U skladu sa “prvo Amerika” stavom, predsjednik SAD-a je naveo da će njegova zemlja “zauvijek biti prijatelj svijeta i posebno saveznika” ali da su Amerikanci primarna obaveza.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net