Recent Posts

Genijalni Nikola Kojo jednim statusom na Twitteru ismijao sve Srbe koji prisvajaju Dragića i Dončića

Genijalni Nikola Kojo jednim statusom na Twitteru ismijao sve Srbe koji prisvajaju Dragića i Dončića

Nakon što je Slovenija u epskom četvrtfinalu na krilima Dončića i Dragića izbacila Latviju, srpski navijači su na forumima i po društvenim mrežama počeli prisvajati ovu dvojicu košarkaških majstora, tvrdeći da su slovenski rezultati zapravo plod srpske košarke jer je slovenski izbornik Kokoškov Srbin, kao i što su Srbi i dva najbolja igrača Slovenije.

 Nakon senzacionalnog i brutalnog detroniziranja prvaka Španjolske, ti su se komentari udvostručili, a u prvi plan guralo se Dragićevo slavljenje koševa s podignuta tri prsta i činjenica da je oko vrata nosio pravoslavni krst.

Za takve ”navijače” sporedna stvar bila je igra Gorana Dragića i Luke Dončića te činjenica da su u njoj mogli uživati i oni koji košarku ne razumiju niti su za nju nešto posebno zainteresirani. Njima je jedino važno bilo to da su oni, eto, Srbi.

E, pa nisu. Možda i imaju srpsko podrijetlo, možda s očeve strane imaju pravo na srpsko državljanstvo, ali obojica su državljani Slovenije. I Goranu i Luki majke su Slovenke, obojica su rođeni u Ljubljani i što je jedino važno u ovoj priči, jedan i drugi više su puta jasno dali do znanja da su samo, i isključivo, Slovenci.

Oni koji se vole igrati igre prebrojavanja krvnih zrnaca i uživaju prisvajati nešto što im ne pripada, na svoje su došli nakon što je FIBA izabrala najbolju petorku Eurobasketa.

Naime, nakon finalne utakmice uslijedila je dodjela individualnih priznanja i tako je MVP turnira postao Goran Dragić, a u idealnoj postavi svoje su mjesto, uz slovenskog playa, zauzeli Bogdan Bogdanović, Luka Dončić, Aleksey Shved i Pau Gasol. Dakle, ”tri Srbina”, jedan Rus i jedan Španjolac.

Nikola Kojo, slavni srpski glumac i žestoki kritičar svih nacionalističkih i šovinističkih pojava u srpskom društvu, jednom je rečenicom na Twitteru ismijao sve Srbe koji su si uzeli za pravo prisvajati dvojicu slovenskih košarkaških majstora.

”Šved je ustvari Aleksa i živeo je u ŠveCku, a za braću Gasol se zna da su Pavle i Marko iz okoline Uba, tako da…”, napisao je Kojo na Twitteru.

izvor:slobodnabosna.ba

One Comment

  1. Goran Gvozdenović

    Da je malo samo upućeniji, Da samo malo više vremena provodi na društvenim mrežama, mislim da to ne bi izjavio, ili možda i bi? Neka odvoji bar sat vremena pa uđe u neku od grupa koje obuhvataju ljude iz bivše Juge, video bi kako se ponašaju normalni Srbi a kako Slovenci. Ne svi ali većina Slovenaca. Srbi čestitaju , Slovenci takođe nama, ali uvek uz dozu sarkazma i cinizma. Ne zanima me šta pričaju Srpski nacionalisti, čitam komentare normalnih ljudi. Šta i kako bi se ponašali Slovenci da su izgubili,ne smem ni da pomislim! Za mene je ovo uspeh naše košarke, jer uzeti srebro sa, pa skoro B timom, velika je stvar! Još jednom, čestitke Sloveniji na osvajanju prvog mesta kao i čestitke našim orlovima na osvajanju drugog mesta !
    Kojo, nije cela Srbija uvijena u nacionalizam . Naprotiv, više ga ima z regionu bar 3 puta više. Ako je taj twitt nekome smešan, meni nije ! Pozdrav!

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net
%d bloggers like this: