Recent Posts

Karibi i Veliki Antili se spremaju za udar novog uragana “Marija”

Karibi se spremaju za udar novog uragana “Marija”

KARIBI- Veliki Antili objavljeno u kategoriji “Vijesti- Globus- Crna Hronika” 18. 09. 2017. 16: 52- IZA, Irme, udara Maria: Karibi se spremaju za udar novog uragana…  izvjesno je da poslije Irme dolazi Uragan i da udara Maria: Karibi se spremaju za udar novog uragana… Karibi se spremaju za udar novog uragana… Karibi se spremaju za udar novog uragana, a još se nisu ni oporavili od posljedica razornog uragana Irma koji je nedavno pogodio otoke u Atlanskom okeanu.

Očekuje se da će Porto Rico u srijedu prvi put u 85 godina biti direktno pogođen uraganom četvrte kategorije.

Irma je ostavila velike posljedice…

Uragan Maria ojačao na drugu kategoriju, približava se Karibima… Američki nacionalni centar za uragane saopćio je da je tropska oluja Maria prerasla u istoimeni uragan prve kategorije.

Vjetrovi koje nosi Maria su ojačali sa 145 na 175 kilometara na sat, saopćeno je iz američkog Nacionalnog centra za uragane.

Novi uragan predstavlja veliku opasnost za Karibe, a očekuje se da brzinom od 120 kilometara na sat pogodi tu regiju.

U saopćenju Centra se navodi da bi uragan Maria, praćen olujnim vjetrovima i padavinama, danas trebao pogoditi otoke Leeward, a izdata su upozorenja i za otoke Martinique, Guadeloupe, Dominica, St. Kitts, Nevis i Montserrat.

Nedavno je uragan Irma pogodio i američke savezne države Floridu, Južnu Karolinu i Georgiju. U SAD-u je tom prilikom poginulo najmanje 18, a na Karibima 37 osoba. Na Floridi je evakuirano 6,5 miliona stanovnika, što je bila najmasovnija evakuacija u historiji SAD-a.

Maria će vjerovatno pogoditi kopno oko 20.00 sati po istočnom vremenu na sjeveroistoku Leewardovih otoka…

A man photographs the ocean before the arrival of Hurricane Irma, in luquillo, Puerto Rico, Wednesday, Sept. 6, 2017. Irma roared into the Caribbean with record force early Wednesday, its 185-mph winds shaking homes and flooding buildings on a chain of small islands along a path toward Puerto Rico, Cuba and Hispaniola and a possible direct hit on densely populated South Florida. (AP Photo/Carlos Giusti)

http://iBalkan.net

 

 

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net