Recent Posts

SLOVENIJA PRVAK EVROPE U KOŠARCI

SLOVENIJA PRVAK EVROPE U KOŠARCI

SLOVENIJA PRVAK EVROPE U KOŠARCI… Kakva noć. Kakva košarka. I kakva senzacija. Finalna utakmica Eurobasketa u Turskoj između Slovenije i Srbije ponudila je spektakl.

Ovo je prvi put da su prvaci Evrope, a sudjelovali su na svakom prvenstvu starog kontinenta od proglašenja samostalnosti do sada.

Evropsko prvenstvo završili su bez poraza, predvođeni sjajnim stručnjakom Igorom Kokoškovom i

igračima Dončićem, Dragićem i Prepeličem.

Spaktakl kakav se može samo sanjati. A dramatična završnica pripala je Slovencima, koji su prvi put u historiji pokorili Stari kontinent. U Finalu su sacladali Srbiju rezultatom 93:85.

Srbija je bolje ušla u finale i prvu četvrtinu riješila je u svoju korist rezultatom 22:20. No, onda su se probudili Slovenci.

Predvođeni fenomenalnim Goranom Dragićen drugu dionicu riješili su u svoju korist rezultatom 36:25, a u istom ritmu nastavili su i na otvaranju treće četvrtine u kojoj su imali i po 12 poena prednosti (59:47 i 61:49).

Srbija se nije predavala i topila je zaostatak, da bi u 36. minuti stigla u vodstvo (78:77).

Ipak, u završnici meča Slovenci su imali više koncentracije i slavili su zasluženu pobjedu. Do titule prvaka Evrope stigli su sa maksimalnim učinkom – devet pobjeda u devet mečeva. Svaka čast!

Prvo ime finalne utakmice bio je Goran Dragić koji je ubacio nevjerovatnih 35 poena. Luka Dončić je zabio osam poena, ali je zbog povrede morao napustiti igru na 4.44 minute prije kraja treće četvrtine.

SLOVENIJA PRVAK EVROPE U KOŠARCI…

izvor:agencije

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net