Recent Posts

SARAJEVO: Nevrijeme pogodilo prestolnicu i druge gradove BiH

SARAJEVO: Nevrijeme pogodilo prestolnicu BiH  i druge gradove BiH

SARAJEVO– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region” 17. 08. 2017. 18: 52-  Nevrijeme pogodilo prestolnicu BiH i druge gradove BiH… poplavljen i podvožnjak u Buča Potoku, oboren stub u Briješću… Jako nevrijeme, kiša praćena olujnim naletima vjetra, nakon Zenice zahvatilo je Sarajevo te druge gradove Bosne i Hercegovine…

Crno nebo uz jak vjetar praćen grmljavinom, kišom i gradom prekrilo je Sarajevo, ali i mjesta poput Zenice, Breze…

Temperatura u 18 sati i 15 minuta u Sarajevu iznosila je 23 stepena. Kao i što je najavljeno tokom dana došlo je do povećanja oblačnosti uz kišu i grmljavinu.

Federalni hidrometeorološki zavod BiH izdao je žuti alarm – grmljavina za područje Banje Luke, Bihaća, Prijedora, Foče i Sarajeva.

Olujno nevrijeme pogodilo i Sarajevo, stabla se obrušila na parkirana vozila, letjeli i krovovi…

Nevrijeme praćeno jakom kišom i vjetrom pogodilo je Sarajevo u popodnevnim satima a u naselju Grbavica jak vjetar porušio je stabla koja su se obrušila na parkirane automobile.

Jaki vjetrovi otkidaju grane  sa stabala na području Novog Sarajeva, a u naselju Briješće zabilježeno je i obrušavanje jednog telekomunikacijskog stuba.

Najmanja kiša dovoljna je i ovoga puta bila za nove poplave u Buča Potoku. Naime, ponovo je poplavio podvožnjak u ovom naselju te dodatno otežao kretanje automobila koji u oba pravca, zbog prevelikih vodenih nanosa, saobraćaju samo jednom stranom.

Federalni hidrometeorološki zavod BiH izdao je narandžasto upozorenje u većem dijelu Bosne i Hercegovine zbog vjetra i u pojedinim dijelovima zbog količine padavina.

Narandžasti meteoalarm upaljen je za područja Banjaluke, Livna, Sarajeva, Tuzle i Višegrada i to zbog jačine vjetra dok je narandžasti meteoalarm upaljen u Livnu i zbog količine padavina.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda su najavili da će danas u našoj zemlji preovladavati nestabilno vrijeme praćeno intenzivnijim padavinama, jakim do olujnim udarima vjetra i grmljavinom.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net