Recent Posts

Moguće vremenske nepogode, novo drastično pogoršanje…

Moguće vremenske nepogode, novo drastično pogoršanje…

SARAJEVO– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region” 17. 08. 2017. 06: 52- BiH: Moguće vremenske nepogode… Federalni hidromoteorološki zavod (FHMZNIH) je za danas izdao upozorenje na kratkotrajne vremenske nepogode, koje su najverovatnije u istočnoj, zapadnoj i sjevernoj BiH…

U BiH danas kiša i pad temperature, moguće lokalne nepogode s gradom…

Danas će u Bosni i Hercegovini biti nestabilno vrijeme s jačim pljuskovima i grmljavinom. Najmanja vjerovatnost za padavine je na istoku Bosne.

Veći dio dana vjetrovito. Vjetar umjeren i jak južnog i jugozapadnog smjera, sa mogućim olujnim udarima juga. Od poslijepodnevnih sati vjetar će oslabiti.

Najniža jutarnja temperatura zraka između 12 i 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 19 i 25, na jugu i sjeveroistoku zemlje do 28 stepeni.

U Sarajevu većinom sunčano s umjerenom naoblakom i vjetrovito. Prijepodne se očekuje jačanje juga. Jak vjetar od sredine dana prema poslijepodnevnim satima. U poslijepodnevnim satima na području grada su mogući i slabi pljuskovi.

Najniža jutarnja temperatura zraka oko 14, a najviša dnevna temperatura zraka oko 25 stepeni Celzijusa, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Nakon kišnog početka sedmice, očekuje se par stabilnijih dana, uz duže sunčane intervale. Međutim, za vikend se prognozira novo pogoršanje vremenskih prilika koje će postepeno zahvatiti cijelu zemlju

Nakon kišnog početka sedmice, očekuje se par stabilnijih dana, uz duže sunčane intervale. Međutim, za vikend se prognozira novo pogoršanje vremenskih prilika koje će postepeno zahvatiti cijelu zemlju.

Temperaturni režim u sedmici pred nama neće se značajnije izmijeniti. Minimalne vrijednosti kretaće se od 11 do 15 °C u unutrašnjosti, na jugu do 19 °C. Sredinom sedmice, nakon par vedrijih noći, moguće su za 2 do 3 °C niže jutarnje temperature.

Maksimalne dnevne temperature dostizaće do 23 °C u unutrašnjosti, na sjeveru i u Hercegovini do 27 °C. Sredinom sedmice neznatno će opasti, u Bosni će dostizati između 18 i 20 °C, na jugu i u Posavini do 24 °C.

Od ponedjeljka, 18. septembra, pa sve do kraja  mjeseca meteorolozi najavljuju slične vremenske prilike. Nakon nestabilnog vikenda, prvih par dana će također biti dosta promjenljivo, potom nešto sunčanije i sa manjim izgledima za padavine

Biometeorološka situacija uticaće nepovolјno na kardiovaskularne bolesnike i astmatičare. Neraspoloženje, reumatski bolovi i glavobolјa su moguće meteoropatske reakcije. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje poseban oprez.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net