Recent Posts

Invazija na Bosfor: Stiže više od 9.000 Slovenki i Janeza

Invazija na Bosfor: Stiže više od 9.000 Slovenki i Janeza

Istanbul: – objavljeno u kategoriji “Vijesti- Evropa- Sport- Košarka” 17. 09. 2017. 09: 52- Invazija na Bosfor: Stiže više od 9.000 Slovenki i Janeza… Pored velike borbe koja se očekuje na parketu Arene Sinan Erdem, koja prima 23.000 gledalaca, vrelo će biti i na tribinama…

Biće to invazija Iz Slovenije na Bosfor i u Istanbul, najavljeno je da slijeće i stiže 18 čarter letova sa čak 9.000 navijača iz Slovenije i da će sve biti obojeno u “zalene Zmajčeke” od Slovenki i Janeza. Sa druge strane, organizuju se i navijači iz Srbije, ali i Srbi iz cjele Evrope.

Samo tokom petka pred polufinalni meč iz Ljubljane i drugih gradova uz Slovenije je najavlje nikada toliki broj najava i dolazak Slovena na sami jug Evrope… veliki broj navijača preko 3.000 iz Slovenije je već stigao je u Istanbul, a dolazak još većeg broja se očekuje do same utakmice.

Navijači Srbije su iso krenuli masovno put Turske automobilima, pa su Bugari bili u čudi i pitali se zašto Srbi masovno idu u Tursku.

Srbija i Slovenija su zakazali bitku za finale Eurobasketa. Konačni obračun za košarkaški tron Evrope videćemo u Megapolisu i jedinom gradu na dva kontinenta u Istanbulu u nedelju od 20.30 u Sinan Erdem areni.

Preko noći se promenila kvota za finale Eurobasketa: Slovenci favoriti za zlato!!!

Bukmejkeri su očekivano stavili minimalnu razliku u kvotama, ali se blaga prednost ipak daje Zmajčekima

Dvije ekipe koje su najviše pokazale na prvenstvu, na kraju su se i našle u borbi za zlato. Slovenija do finala nije zabelježila poraz, a bila je veoma ubjedljiva protiv ekipa koje su slovile za najveće favorite pre turnira- protiv Francuske u grupi, a naročito protiv Španije u polufinalu, kada su savladali zlatnu generaciju Crvene furije sa čak 20 poena razlike.

Dvije ekipe koje su najviše pokazale na prvenstvu, na kraju su se i našle u borbi za zlato. Slovenija do finala nije zabeležila poraz, a bila je veoma ubedljiva protiv ekipa koje su slovile za najveće favorite pre turnira – protiv Francuske u grupi, a naročito protiv Španije u polufinalu, kada su savladali zlatnu generaciju Crvene furije sa čak 20 poena razlike.
Košarkaši Srbije i Slovenije u nedelju će se sastati 19. put, a u prethodnim duelima rezultat je izjednačen 9- 9.

U prva četiri međusobna susreta, koja su odigrana u periodu 1995-2005, Srbija je slavila sva četiri puta, kao i u poslednja dva okršaja, u prijateljskim mečevima u Ljubljani i Banjaluci.

Što se tiče Evropskih prvenstava, tu imamo pet susreta, a u prednosti su Slovenci sa 3-2. Dobili su na prethodna dva susreta na EP, 2011. je bilo 72: 68, a 2013. u borbi za plasman ubedljivih 92:74.

Statistički gledano, tim Igora Kokoškova je “bolji” od ekipe Aleksandra Đorđevića na ovogodišnjem Eurobasketu. Slovenci su jedini neporaženi tim na prvenstvu i prosueku postižu više poena (90:82).

Osim toga, bolje šutiraju trojke (36%-33%) i slobodna bacanja, imaju više ukradenih lopti i blokada, što znači da imaju sjajnu odbranu. Povrh svega, bolji su u defanzivnom skoku od Srbije, koja bolje skače u napadu, pa su ekipe potpuno izjednačene po ukupnom broju skokova (38,9).

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net