Recent Posts

Hrvatska: Pada grad veličine teniskih lopti,izuzetne kiše tek dolaze

Hrvatska: Pada grad veličine teniskih lopti, izuzetne kiše tek dolaze

POREČ, VELIKA GORICA– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region- Crna Hronika” 17. 08. 2017. 13: 52- Hrvatska: Pada grad veličine teniskih lopti, najobilnije kiše tek dolazi Prema najnovijim mjerenjima količine padavina na meteorološkim stanicama DHMZ-a, u gradu Rabu danas je, prema još neslužbenim podacima, izmjerena nova najveća mjesečna količina padavina ikada u Hrvatskoj 384,7 mm.

U, Poreču je od jutros novi rekord za ukupnu količinu padavina tokom septembra- 265,6 mm. Još službeno ne potvrđeni, a i samo trenutačni jer će kiša padati i danas, i sutra, prenosi Index.

Izuzetno obilna kiša koja je padala gotovo cijelu noć na području Kvarnera izazvala je poplave, a najteže stanje je u Crikvenici i Novom Vinodolskom, gdje su poplavljene ceste zatvorene za promet. Prema neslužbenim podacima, sinoć su u Crikvenici pale 183 litre po četvornom metru, a tokom protekla 24 sata u Krku 94 litre i u Delnicama 65.

Danas oko 19 sati je nekoliko sela u općini Lekenik pogodilo jako grmljavinsko nevrijeme s gradom, javio je Indexu čitatelj, koji je poslao i fotografije nevremena.

– Padao je led veličine teniskih loptica. Napravljena je velika šteta na poljoprivrednom kulturama i automobilima – kaže čitatelj.

Druga čitateljica je poslala fotografiju s autoceste Sisak – Velika Gorica na kojoj se vidi kako je nevrijeme zabijelilo cestu i stvorilo probleme u prometu.

– Stajali smo i čekali otprilike 10 minuta da prestane padati, a onda smo se vozili po ovakvoj cesti – napisala je čitateljica.

Veliko nevrijeme zadesilo je i Cerje kraj Sesveta gdje je pala veća količina tuče.

Hrvatska: Pada grad veličine teniskih lopti,izuzetne kiše tek dolaze…

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net