Recent Posts

Beograd: Pretučene novinarke TV Pink, napadač uhapšen

Beograd: Pretučene novinarke TV Pink, napadač uhapšen

Beograd: Pretučene novinarke TV Pink, napadač uhapšen… Novinarke TV Pink Gordana Uzelac i Mara Dragović povrijeđene su u incidentu koji se danas dogodio ispred zgrade ove televizije tokom protesta koji je organizovao pokret Dveri.

Kako je saopćio MUP Srbije, novinarku je napao D. V. (1972) iz Lučana, koji je ubrzo nakon incidenta priveden u Više javno tužilaštvo u Beogradu.

– Tokom trajanja skupa dogodilo se više međusobnih tuča okupljenih pristalica Dveri koje su protestovale ispred televizije Pink i u toku je utvrđivanje prekršajnih i krivičnih odgovornosti sukobljenih – saopćila je policija.

Kako navodi TV Pink, pristalice pokreta Dveri napale su i novinarku Maru Dragović koju su, kako se navodi, udarili u glavu s leđa.

– Kolega i ja smo stajali ispred vrata, moglo se naslutiti da sve ide u tom pravcu. U jednom trenutku smo vidjeli da Goca leži sklupčana na pločniku i unijeli su je u zgradu, mi smo se pomjerili ka ogradi, jak udarac sam osjetila u glavu – ispričala je Mara Dragović nakon incidneta.

Zbog povreda zadobijenih tokom sukoba, ekipe Hitne pomoći u Urgentni centar prevezle su novinarku Gordanu Uzelac i još jednog od učesnika protesta.

– Na snimku je zabilježen trenutak kada jedan od učesnika protesta napada i obara Gordanu Uzelac. Zabilježen je i momenat kada se drugi učesnika protesta u trku zaleće ka Mari Dragović, ali ga je zaustavio pripadnik osiguranja televizije. On je, međutim, nakon toga, dok su ga udaljavali, u prolazu, s leđa udario Dragović po glavi – navela je TV Pink.

Kako je javila reporterka agencije Beta, osiguranje televizije Pink je gurnulo na zemlju jednog učesnika skupa koji trenutno daje izjavu policiji. Incident je brzo završen. Ispred zgrade ove televizije protest osigurava desetak uniformisanih policajaca.

Pokret Dveri, Zdrava Srbija i sindikat “Sloga” od 14 sati protestuju ispred zgrade Pinka u Beogradu, kako kažu, iskazuju protivljenje rijalitijima, traže bolji položaj radnika i razbijanje medijskog mraka.

Ministar Nebojša Stefanović ocijenio je danas, kao član predsjedništva SNS-a, da je napad na novinarke TV Pink “čist fašizam” i da je to što se danas dogodilo na protrestu Dveri – primjer fašizma, kako je opisan u knjigama.

– Ne znam, kako bih drugačije nazvao nešto što je napad na nekog ko ima drugačije mišljenje – rekao je Stefanović u emisiji TV Pink.

Gradski menadžer Goran Vesić poručio je da je napad na novinarke Pinka tokom protesta Dveri ispred zgrade Televizije Pink skandal.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net