Recent Posts

Barselona: Panika, policija blokirala sve oko katedrale Sagrada Familia

Barselona: Panika, policija blokirala sve oko katedrale Sagrada Familia

Barselona: – objavljeno u kategoriji “Vijesti- Evropa- Recepti” 13. 09. 2017. 06: 52- Panika, policija blokirala sve oko katedrale Sagrada Familia… Područje u blizini katedrale Sagrada Familia u Barseloni večeras je blokirala policija, a i obližnja stanica metroa je evakuisana zbog antiterorističke operacije.

Policija je blokirala i područje oko poznate turističke atrakcije te obližnju stanicu metroa i trgovine. U tijeku je protuteroristička akcija. Blizu poznate atrakcije uočeno je sumnjivo vozilo…

Svi posjetitelji evakuirani su iz katedrale Sagrada Familia u Barceloni u poslijepodnevnim satima…

Policija je blokirala i područje oko poznate turističke atrakcije te obližnju stanicu metroa i trgovine zbog antiterorističke akcije.

Kako prenose mediji, akcija je sprovedena zbog sumnjivog vozila koje je pronađeno u blizini objekta. Evakuisano je cijelo područje, uključujući i osobe koje su se zatekle u okolnim radnjama, čijim je vlasnicima naloženo da ih zatvore.

Policija je saopćila da svi koji žive u toj regiji ne napuštaju kuće, da ostanu smireni i da prate zvanične instrukcije.

– Ostanite mirni i pratite naše službene informacije. Radimo sve kako bismo situaciju što prije vratili u normalu – dodaju.

Nešto kasnije policija je objavila da su u kombiju bile dvije osobe, ali da nitko nije uhićen. Riječ je o lažnoj dojavi.

Sagrada Familia, jedna od najpoznatijih znamenitosti Barcelone, trebala je biti jedna od meta terorističkih napada koji su se dogodili ovog ljeta.

Podsjetimo, u terorističkim napadima u Barceloni i Cambrilsu 17. i 18. avgusta stradalo je 16 ljudi, a više od stotinu ih je ozlijeđeno. Teroristička organizacija Islamska država preuzela je odgovornost za napade.

Na mjestu događaja je i specijalna jedinica policije zadužena za eksploziv…

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net