Recent Posts

AMEL TUKA I AMELA TERZIĆ PRVI NA ATLETSKOM MITINGU U NOVOM PAZARU

AMEL TUKA I AMELA TERZIĆ PRVI NA ATLETSKOM MITINGU U NOVOM PAZARU

Atletičari Bosne i Hercegovine, Amel Tuka i Abedin Mujezinović, osvojili su prva mesta na mitingu za Veliku nagradu Srbije, koji je večeras održan u Novom Pazaru.

Tuka je u traci na 400 metara pobedio s rezultatom 47,21 sekunda. Drugi je, sa skoro dvije sekunde zaostatka za Tukom, bio dvostruki prvak Srbije Stjepan Bojanić. a treće mest je osvojio Beogradadjanin Ivan Marković.

U disciplini na 800 metara bosanski atleticar Abedin Mujezinović je bio prvi. Mujezinović je stazu, gdje se takmicilo dvanaest atletičara, pretrčao rezultatom 1.50,86, za više od dvije, odnosno pet sekundi, ispred Milana Todorovića i Ivana Planka. Vedran Samac iz Sirmijuma pobedio je u bacanju koplja sa 75 metara i 80 centimetara, dok je drugo pripalo Branku Paukoviću iz Rume (75,48 metara), a treća bosansko-hercegovačkom reprezentativcu Dejanu Mileusniću (75,29).

Reprezentativka Srbije i evropska šampionka na srednjim prugama, Novopazarka Amela Terzić i ovoga puta je briljirala pred domaćom publikom, ušavši prva u cilj u trci na 400 metara. Moramo naglasiti da je ovo prva trka u dosadasnjoj karijeri na 400m za Amelu.

– Tuka: Atletika u Novom Pazaru pozitivna priča, spremam se za Evropsko prvenstvo u Berlinu 2018.

Izrazivši zadovoljstvo zbog učešća na večerašnjem mitingu u Novom Pazaru, nacionalni rekorder Bosne i Hercegovine na 400 i 800 metara, Amel Tuka je poslije prvog svog učešća na novosagrađenom atletskom stadionu “Hadžet” pohvalio razvoj atletike u Novom Pazaru.

“Sretan sam što sam danas bio ovdje među svojim kolegama i prijateljima i nadam se da ću uskoro opet doći. Zhavalan sam na fenomenalnom gostoprimstvu ljudi, kluba i čelnika grada. Osjećam se kao kod kuće, ostavili su na mene utisak da se poželim ponovo vratiti.”

Tuka je rekao da mu je, nakon kraja ove sezone i tri sedmice pauze, naredno najvažnije takmičenje Evropsko prvenstvo 2018. godine u Berlinu.

“Želim da budem spreman i vratim se na nivo na kojem sam bio prije dvije godine. Trenirao sam, znam da mogu i pripremao sam se za naredne sezone”, izjavio je Tuka

Na programu današnjeg atletskog mitinga bilo je 10 disciplina, četiri u ženskoj i šest u muškoj.

Novi Pazar je, nakon izgradnje savremenog atletskog stadiona i Balkanskog šamionata u atletici, sredinom jula ove godine, bio domaćin četvrtog ovogodišnjeg mitinga za Veliku nagradu Srbije, poslije Kruševca, Kragujevca i Novog Sada. Finale za Veliku nagradu Srbije održaće se 23. septembra u Kruševcu.

Za portal ibalkan.net iz Novog Pazara- Tekst  i Fotografije Senad Senko Župljanin

http://ibalkan.net/

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net