Recent Posts

VRIJEME, UTORAK: Pljuskovi i kiša, oprezno u saobraćaju

VRIJEME, UTORAK: Pljuskovi i kiša, oprezno u saobraćaju

SARAJEVO– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region” 12. 09. 2017. 00: 32- VRIJEME, UTORAK: Pljuskovi i kiša, oprezno u saobraćaju… danas na putevima u BiH se zasad odvija nesmetano, ali prema najavama metereologa u večernjim satima i tokom noći očekuju se pljuskovi i kiša koja u pojedinim krajevima može uticati na bezbjedno odvijanje saobraćaja, saopštio je BIHAMK…

Učesnici u saobraćaju se putem ragionalnog portala http://iBalkan.net  postavljenih na auto- putevima redovno obavještavaju o eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama…

Vrijeme se će postepeno stabilizovati, uz mogućnost nešto dužeg zadržavanja naoblake i slabije kiše u istočnoj Bosni u utorak 12.09.2017. godine. Temperature će u većem dijelu sedmice i dalje biti nadprosječno visoke, maksimalne će posvuda dostizati iznad 30 °C. Prema aktuelnim prognostičkim kartama, sa danima vikenda i početkom naredne sedmice doći će do osjetnije promjene, praćene obilnijom kišom i padom temperatura zraka, što je kulminiralo u nedjelju 10.09. i ponedjeljak 11.09. 2017. godine. Na zapadu, jugozapadu i krajnjem jugu Bosne i Hercegovine očekuje se između 30 i 50 mm padavina, u centralnim dijelovima 20 do 25 mm, a na sjeveroistoku zemlje od 10 do 15 mm.

utorak 12.09.2017.
Tokom prijepodneva će biti ugodnije, potom će se opšta slika postepeno pogoršavati sa zapada prema ostatku zemlje. Kod meteoropata i hroničnih bolesnika tegobe će se pojačati, usljed približavanja promjene. Moguće su reakcije poput glavobolje, nervoze, nesanice, koje će biti izraženije sa dolaskom noći.

srijeda 13.09.2017.
Biometeorološka prognoza je nepovoljna. Pogoršanje vremena, praćeno padavinama i strujanjem toplijeg zraka, loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Moguće su reakcije na promjenu u vidu reumatskih bolova, nervoze, glavobolje, u noći problemi sa snom. Učesnicima u saobraćaju preporučujemo oprezniju vožnju.

Stanje na putevima

Povoljni vremenski uslovi pogoduju nesmetanom odvijanju saobraćaja. Frekvencija vozila je slabog do umjerenog intenziteta. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila.

Prema podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja od 20 minuta.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net