Recent Posts

Odlična ideja za zdrav i brz doručak

Odlična ideja za zdrav i brz doručak

Istanbul, Sarajevo– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region, Magazin, Recepti, Zanimljivosti” 12. 09. 2017. 06: 22- Odlična ideja za zdrav i brz doručak… Ujutro ste uvijek u žurbi? Onda vjerojatno nikad nemate vremena doručkovati. Iako vjerojatno znate da je doručak najvažniji obrok u danu, jednostavno nemate vremena za ništa više od gutljaja kafe dok se u žurbi spremate za posao. Pripremili smo vam nekoliko ideja zbog kojih više nećete imati izgovor za preskakanje doručka. Ova brza i zdrava jela možete pojesti u kuhinji, na putu prema poslu ili u uredu.

Lagana pizza

Pizza za doručak uopće nije loša ideja. Ako vam je ostala koja kriška od jučer, slobodno je pojedite sljedećeg dana. Jer, i jučerašnja pizza bolji je izbor od nečeg slatkog ili preskakanja doručka.

No, ako želite nešto stvarno zdravo, odrežite krišku kruha, posipajte je ricotta sirom, dodajte nekoliko kriški rajčice, nekoliko kapi maslinova ulja, začinite solju i paprom i ‘’jutarnja pizza’’ je gotova. Dobar tek!

Energetska pločica

Ako ste zaista u žurbi i nemate ni minutu vremena za pripremu doručka, energetska pločica nije loš izbor. Pobrinite se da kupite one bogate vlaknima i proteinima, sa što manjim udjelom šećera.

Energetske pločice koje se u trgovinama nalaze pokraj blagajne, uglavnom su najobičniji slatkiši, no one koje možete naći na odjelu sportske prehrane puno su kvalitetnije.

Jaja

Postoji razlog zašto su jaja najpopularniji doručak na svijetu. Bogata su proteinima i istovremeno daju organizmu dovoljno energijeza dobar početak dana. Ako nemate vremena sjesti i doručkovati, ispecite omlet, umetnite ga u pecivo i pojedite usput.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net