Recent Posts

Uhapšen Amel Sejfović

Uhapšen Amel Sejfović

Najtraženiji bjegunac u BiH Amel Sejfović uhapšen je danas u akciji SIPA-e i MUP-a KS-a, potvrđeno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Policija je danas na lokalitetu između Visokog i Kiseljaka, uhvatila Sejfovića koji je prethodnih nekoliko dana bio u bijegu.

U selu Grajana je prethodno bila locirana koliba u kojoj se krio naoružani bjegunac Sejfović.  U kolibi je pronađena i Sejfovićeva odjeća. Akciju su proveli pripadnici SIPA-e koji pružaju pomoć kolegama iz MUP-a KS-a, te je zbog toga angažirana specijalna jedinica.

Kako saznajemo, Sejfović je uhapšen na širem lokalitetu Visokog, gdje se proteklih dana odvijala velika potražna akcija.

U akciji traganja za bjeguncem bile su uključene gotovo sve policijske agencije, MUP KS, MUP ZDK, SIPA i FUP, koji su danima “češljali” teren na području između Visokog i Kiseljaka, gdje je Sejfović lociran još prije nekoliko dana.

Ukupno deset osoba je uhapšeno zbog sumnje da su pomogli Sejfoviću pri bjekstvu iz KPZ-a, od čega su četiri osobe zaposlenicove institucije. Za šest osoba je određen jednomjesečni pritvor.

Amel Sejfović je u zatvoru bio zbog optužbi za pljačku Raiffeisen banke u sarajevskom naselju Ilidža 5. novembra 2015. godine kada je prilikom pucnjave smrtno stradao biciklista Kemo Bašić.

U optužnici koja je potvrđena 28. aprila 2016. godine u Tužilaštvu KS, a kojom se Sejfović tereti za najteža krivična djela ubistva, pokušaja ubistva i oružane pljačke,navodi se kako su pljačku isplanirali Amel Sejfović, Arif Hajradinović, Alma Sejfović i Anel Hajrović.

Prilikom pljačke banke na Ilidži, Sejfović i ostali su udarali radnike, te su ih natjerali da otvore sefove iz kojih su uzeli oko 300 hiljada maraka. Zbog toga su nekoliko dana prije akcije kupili automobil i pancire.

Sejfović je pobjegao iz Kazneno-popravnog zavoda u Sarajevu u nedjelju 3. septembra 2017.godine. Od tada je lišeno slobode ukupno šest osoba, četiri u samom Kazneno-popravnom zavodu i dvije na području ZDK.

Više informacija kasnije…

izvor-agencije

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net