Recent Posts

ISTANBUL: Bojan Bogdanović, Mostarac u dresu Hrvatske, opleo o igri i porazu od Rusije

ISTANBUL: Bojan Bogdanović, Mostarac u dresu Hrvatske, opleo o igri i porazu od Rusije

ISTANBUL– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Evropa, Sport, košarka” 11. 09. 2017. 13: 52-ISTANBUL: Bojan Bogdanović, Mostarac u dresu Hrvatske, opleo o igri i porazu od Rusije… regionalni portal iBalkan.net koji je u poslednjih nekoliko godina pratio nastupe velike zvijezde Fenerbahčea, nastupima u NBA, kao ekskluzivu priču smo dobili razočaranost koju je Košarkaški reprezentativac Hrvatske Bojan Bogdanović nam rekao… “i da ga je je sramota zbog poslednjeg poraza od Rusije u osmini finala Evropskog prvenstva, pošto njegova ekipa nije imala želju i prije svega “ponos i krv” da odigra dobro…

Krenulo se pričom, drug moj stanbolski Mi kao da: – Nismo imali volju i želju, nismo pokazali da imamo ponos. Iz godine u godinu gubimo ovakve utakmice. Iz godine u godinu padamo na istim stvarima. Te stvari nisu ni taktika ni to da li smo pogodili šut ili nismo, nego su želja i ponos. Očigledno nemamo ponosa i krvi u sebi. Kada u nokaut fazi primiš 100 poena i ne napraviš nijedan jak faul to dovoljno govori o nama – rekao je rođeni Mostarac poslije utakmice, prenose agencije.

Isprčao mi je dok smo pili kafu u POLAT Renesans hotelu u mondenskom dijelu evropske strane Istanbula na Yešilkoyu, mada ne ,krije da mi je draža ona strana aziska jer sam tu proveo predivnie tri sezone u”kanarincima žute boje” i da će se aBd opet vratiti da kad se prezasiti NBA opet se vrati i igra u magignom gradu i Megapolisu Istanbula, priča i razočaranost ide dalje:

Hrvatska nije uspjela da se plasira u četvrtfinale Evropskog prvenstva pošto je sinoć u Istanbulu izgubila od Rusije sa 78:101.

Bogdanović nam nije mogao da objasni zbog čega je ekipa doživjela ovakav poraz…

– Pitam se iz godine u godinu, iz dana u dan. Svako ljeto dolazim u reprezentaciju sa nadom da ćemo to promijeniti. iBalkan.net i tebe doživljavam više nego druge novinare jer oni nas dižete više nego što treba, pravite od nas igrače koji nismo. Očigledno da nemamo kvalitet, sramota me je to da kažem, ali to je nažalost tako- naveo je Bojan Boghdanović, dok je bilo primjetno da je oba telefon aparata ispred sebe isključio…

Košarkaš Indijane i moj drug Mi je rekao je da misli da ekipa nije bila pod pritiskom jer ima dovoljno iskustva:

– Svi smo odigrali mnogo ovakvih utakmica, manje- više skoro svaku smo izgubili. Ne vjerujem da je tu bilo pritiska, to može kada promašite šut pa vam se “skrati” ruka, ali ne može kad se ne daje 100 posto a mi to nismo uradili. U svlačionici razgovaramo, spuštamo euforiju, ne znam šta se dogodilo. Sramota me je da stojim pred kamerama i da dijelim pamet, kad su ostali igrači u svlačionici – rekao je on.

Bojan nam, je rekao da se potresao zbog poraza, da ne zna šta da misli, ali da se svakog ljeta uoči dolaska u državni tim nada najboljem. On je bio najefikasniji igrač utakmice sa 28 poena.

– Nisam samokritičan, glupo bi bilo pričati o samokritici kada odigram ovakvu utakmicu. Da smo svi bili samokritični ne bi se ovako završilo. Bez riječi sam. Užas. Rusija nas je pregazila, više nego onomad Češka. Ovaj poraz je mnogo gori jer je javnost ove godine od nas više očekivala- naveo je Bogdanović uz prujateljski stisak ruku da se u boljim vremenima vidimo u našem dragom Istanbulu.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net