Recent Posts

BOŠA Tanjević: Sve će biti potpuno, ako savladamo Letoniju

BOŠA Tanjević: Sve će biti potpuno, ako savladamo Letoniju

BOŠA Tanjević: Sve će biti potpuno, ako savladamo Letoniju… Rijetka privilegija da uz Danila Mitrovića i Veska Barovića direktore svih državnih selekcija Crne Gore…  u Ahmet Čomert sportskoj dvorani u Istanbulu na poslednjem treningu  pred meč sa Letonijom, koji se igra sjutra od 11 i 30 imao je regionalni portal http://iBalkan.net a to pravo imao je ekskluzivno pravo repotrerski dvojac

Plasman u osminu finala bio je primarni cilj, ali Crna Gora vjeruje da može i korak naprijed., bile su riječi harizmatičnom šefa struke nacionalnog tima Crne Gore Boša Tanjević.

“Zadovoljni smo što smo izborili plasman među 16 najboljih, ali to zadovoljstvo ne može biti kompletno ako ne pružimo dobro izdanje i savladamo Letoniju. Vjerujem da smo spremni da pružimo dobru igru protiv kvalitetnog protivnika. ”, rekao je selektor Bogdan Tanjević.

Letonija je odigrala odličnu grupnu fazu, riječ je o timu velikog napadačkog potencijala.

“Letonija je puna talenta, visokih igrača koji su i šuteri i trkači. Biće potrebno mnogo energije da se oni zaustave ili da se ”šteta”, koju oni mogu da naprave, svede na najmanju moguću mjeru. Naš najveći adut je tim i timska igra kojom treba da se suprotstavimo ovako jakom protivniku”, kazao je Tanjević.

Na drugom dijelu odgovora smo se potrudili da ih dobijemo u mondenskom dijelu evropske strane Istanbula u Yešilkoyu u Polat Renesans hotelu od strane prve “violine” crnogorske selekcije Nikole Vučevića,

Nikola Vučević kazao nam je da se osjećaće kao na NBA parketima, kada se nađe u duelu sa najboljim letonskim igračem Kristapsom Porzingisom.

Asovi Orlanda i Njujorka jedan protiv drugog u osmini finala Eurobasketa. Tu je i Bojan Dubljević da pomogne…

“Biće interesantan duel, Dubljević, ili mene, protiv Porzingisa. Zadovoljstvo je igrarti protiv najboljih igračla. Ovo, međutim, nije duel dvojice košarkaša, već Crne Gore i Letonije. Bitno je da odigramo kao tim, to je naše najjače oružje. U svim mečevima u kojima se lopta dobro kretala. u kojima smo imali timsku hemiju, odigrali smo najbolje. Samo na taj način možemo da ih uvedemo u probleme”,  rekao je Vučević.

Crna Gora mora da igra pametno, ne smije da donosi ishitrene odluke, naglasio je Vučević.

“Trebalo bi da nametnemo našu igru, da igramo sporije, da im ne dozvoljavamo lake poene. Moramo da budemo oprezni u napadu, da igramo strpljivo, da ne pravimo greške… Protiv Španije smo počeli meč sa nekoliko grešaka i izgubili ubjedljivo. To ne smije da se desi sjutra”, rekao je Vučević.

On je kazao da Letonija ima ulogu favorita…

“Željni smo da sjutra pružimo maksimum, a vidjećemo da li će to biti dovoljno. Oni su favoriti, dobili su četiri utakmice, namučili Srbiju, ali imamo i mi šta da pokažemo”, rekao je Vučević.

Stisli smo palčeve i uz ogromne simpatije koje ima Crna Gora na završnici 40 EP u košarci u Istanbulu zavrijeđuju i regionalni portal iBalkan.net im želimo da se sve želje Boše Tanjevića i Nikole Vučevića ispune i da nastave svoj boravak i u samu završnicu najvećeg takmičenja u košarci na starom kontinentu IDEMO DALJE…

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net