Recent Posts

Mještani u strahu, helikopter kruži, specijalci u selu, Sejfović nije pronađen

Mještani u strahu, helikopter kruži, specijalci u selu, Sejfović nije pronađen

VISOKO: Mještani u strahu, brojni specijalci u selu, Sejfović još nije pronađen… Potraga za Amelom Sejfovićem koji je pobjegao iz KPZ Sarajevo i danas je nastavljena u okolini Visokog, a kako se ekipa Faktora uvjerila na mjestu događaja najveći broj specijalaca nalazio se u selu Tušnjići, dok je u potrazi učestvovao i helikopter.

Osjeća se veliki strah među mještanima Tušnjića kažu da je sve počelo još jučer kada su specijalci došli, između ostalog, i u njihovo selo i počeli se raspitivati o bjeguncu.

– Dolazili su ovamo do kuća i pitali nas jesmo li primijetili nekog novog, nepoznatog, kako hoda po selu i jesmo li uočili da se dešava nešto neobično. Mi smo ovdje vidjeli od jučer sigurno oko 200 policajaca i tridesetak velikih džipova i kombija kako idu uz i niz selo – kazao nam je jedan od mještana koji nije želio da mu objavljujemo ime.

Njega, kako kaže, nije strah, što nije slučaj i sa njegovom suprugom.

– Meni nije jednostavno vidjeti toliku policiju. Ipak smo mi ljudi u godinama, a čim je policija tu znači da se nešto dešava. Oni su bili pristojni i korektni s nama i kazali su nam da se malo pripazimo za svaki slučaj, te da čim se smrkne zaključavamo vrata. Šta znaš, možda mu u neka doba nestane hrane pa krene po selu tražiti da jede. Ipak, kako se priča, jedan momak iz susjednog sela ga je valjda skrivao gore u brvnari – kazala je supruga.

Razgovo koji se vodi među mještanima je da oni pričaju kako na brdu, na vrhu sela, ima nekoliko kuća koje su prazne, jer su stanari umrli. I oni koji su živi su stariji ljudi, pa se sumnja da je Sejfović mogao sakriti se u neku od tih kuća ukoliko je pobjegao iz brvnare.

– Znam da su specijalci tražili po tim praznim kućama, a u onima u kojima ne živi niko su razvaljivali vrata i pretresali ih. Jutros mi priča komšija da u jednoj od tih kuća živi jedna nana sama koja je, valjda, izašla negdje, a kada se vratila zatekla je razvaljena vrata u prizemlju i na spratu. Jadna žena je bila sva istraumirana – priča nam mještanin Tušnjića.

, vjerovatno tragajući za odbjeglim Sejfovićem. Na cesti ispod sela su na nekoliko kilometara uz put stajale policijske patrole na svako stotinjak metara, te su pojedina vozila provjeravali.

Tušnjićani kažu da se iznad kolibe u kojoj se navodno skrivao nalazi Stijena gora koja je puna stijena, rupa i malih pećina, pa se boje da se možda tamo nije sakrio.

– A i da jeste, ne znam koliko bi mogao ostati tamo bez hrane i vode. Mi smo u strahu što zbog ovolike policije, što zbog bjegunca, ali bit će šta dragi Bog da– zaključio je mještanin.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net