Recent Posts

RUKOMETAŠI NOVOG PAZARA SPREMNI ZA POČETAK PRVENSTVA U SUPER B LIGI

RUKOMETAŠI NOVOG PAZARA SPREMNI ZA POČETAK PRVENSTVA U SUPER B LIGI

Rukometaši Novog Pazara se intezivno pripremaju za početak nove sezone u Super B ligi Srbije. Ljudi koji se brinu da u ovom sportskom kolektivu sve funkcionise kako treba, doveli su novog trenera Gorana Veselinovića iz Kragujevca.

Agilno rukovodstvo se potrudilo, pa u dogovoru sa novim trenerom za narednu sezonu angažuje nove igrače na pozicijama gde je neophodno.

Kao pojačanja su angaovani Zlatko Raki –srednji bek , Vuk Stevanović-levi bek , Aleksa Milošević-desni bek, Nikola Miljojković –golman. Produžen je ugovor sa Arminom Kaltakom koji je bio igrač Pazara i prošle sezone.

Zbog finansiske situacije u klubu rukometaši će svoje pripreme odraditi u Novom Pazaru. Sportski direktor Rukometnog kluba Novi Pazar Samir Župljanin rekao je: „Prvi deo priprema smo obavili na novom Atletskom stadionu na Hadžetu gde smo imali izvanredne uslove za rad. Radili smo na sticanju snage i neophodne kondicije.

Drugi deo iskoristili smo za uigravanje ekipe i odigrali nekoliko prijateljskih utakmica sa timovima u komšiluku . Najpre smo gostovali nezgodnoj ekipi Priboja i u jednoj borbenoj utakmici pregazili domaćina rezultatom 28-20. Odmah smo odputovali u Mokru Goru, gde je naš tim prikazao efikasnu i nadasve lepu igru. Savladali smo novog superligaša na njegovom terenu sa 32 -28, dok smo poslednju proveru imali sa istom ekipom ali u Novom Pazaru. U veoma uzbudljivoj utakmici još jednom smo pobedili solidnu ekipu Mokre gore, rezultatom 30-29“ .

Trener Goran Veselinović će do početka prvenstva 23.avgusta imati još nekoliko probnih utakmica ali sve je to neizvesno jer u timu Novog Pazara ima i povredjenih i rovitih igrača. Treba napomenuti da je atamosfera u klubu na zavidnom nivou.

Na kraju nam je Sportski direktor RK Novi Pazar Samir Župljanin rekao da je njihov cilj da naprave kompaktnu ekipu koja se više neće boriti za opstanak već za sigurnu sredinu tabele, a da ako se ukaže prilika “napadnu “ gornji deo prvenstvene lestvice.

Za portal ibalkan.net iz Novog Pazara- Tekst  i Fotografije Senad Senko Župljanin

http://ibalkan.net/

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net