Recent Posts

Pomagači u bjekstvu Sejfoviću, osigurali prijevoz

Pomagači u bjekstvu Sejfoviću, osigurali prijevoz

SARAJEVO– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region, Crna Hronika” 05. 09. 2017. 06: 52 Tužilaštvu KS predati pomagači u bjekstvu, oni koji su, Sejfoviću osigurali prijevoz… Amir Ibrahimi i Dževad Hazić, koje su pripadnici MUP-a KS uhapsili jučer zbog sumnje da su pomagači u bjekstvu Amela Sejfovića, predati su danas Tužilaštvu KS…

– Osumnjičeni su nakon kriminalističke obrade predati u nadležnost Tužilaštvu KS. Zadržani su 24 sata, a nakon što ih u tom zakonskom roku ispita postupajući tužilac, bit će odlučeno o daljnjim mjerama koje će protiv njih biti poduzete- kazala nam je Azra Bavčić, glasnnogovornica sarajevskog Tužilaštva.

Ibrahimi i Hazić pronađeni su i uhapšeni jučer na području Viteza, odnosno Zenice.  Sumnjiče se za krivično djelo omogućavanje bijega osobi kojoj je oduzeta sloboda.

Prema nepotvrđenim informacijama, sumnjiče se da su Sejfoviću osigurali prijevoz nakon bijega iz KPZ-a Sarajevo.

Amira Ibrahimija Sud BiH je 2010. godine osudio na dvije godine zatvora zbog učešća u bombaškom napadu u TC “Fis” u Vitezu, nakon što je sa Tužilaštvom sklopio sporazum o priznanju krivnje.

Ibrahimi je priznao da je uputio nepoznatu osobu Suadu Đidiću (osuđen na devet godina), koji mu je napravio eksplozivnu napravu, prilikom čije eksplozije, 9. oktobra 2008. godine je poginuo zaštitar Zvonko Barbić, a teško je povrijeđen Josip Šarić.

Sarajevska policija i dalje traga za Amelom Sejfovićem, koji je nedjelju poslijepodne pobjegao iz KPZ-a u Sarajevu.

Ova informacija za iBalkan.net potvrđena je u Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo.

Sejfović je prekjučer pucao iz pištolja u bravu kako bi izašao iz kruga zatvora te je potom pobjegao na motoru koji ga je čekao ispred KPZ-a. Sve se odigralo u pritvorskoj jedinici tokom šetnje, a Sejfović je u tom prenutku bio u društvu još nekoliko osoba.

Potraga za njim je odmah započeta, ali on još nije pronađen.

Zbog pomaganja Sejfoviću prilikom bijega iz sarajevskog KPZ-a uhapšeni su stražari Nikola Simić, Muhamed Karić i Armin Delalić, te medicinski tehničar Igor Miloš.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net