Recent Posts

I ovo je Srebrenica: Sestre Bektić

I ovo je Srebrenica: Sestre Bektić

Fotografije sestara Bektić iz Srebrenice koje hrabro galopiraju na konjima po snijegu oduševile su bosanskohercegovačku, ali i javnost u regiji početkom ove godine.

Radi se o sestrama koje žive u selu Jasenova koje je od Srebrenice udaljeno 10-ak kilometara. Emin Bektić, njegova supruga i četiri kćerke Ćamka, Kadira, Fatima i Dženeta su sretna i zanimljiva porodica. Može se reći da su dio njihove porodice i konji.

Početkom ove godine su nastale očaravajuće fotografije, koje su, uz činjenicu da su nastale u mjestu gdje je počinjen genocid, imale dodatnu vrijednost i težinu.

Više od pola godine kasnije, sestre Bektić ponovo jašu, a odlične fotografije, ovaj put u ljetnom ambijentu na jezeru Perućac, je napravio tuzlanski fotograf Dario Matić.

-Uveliko su vam poznate sestre Bektić koje su svojim životom i ljubavlju prema konjima privukle ogromnu pažnju cijelog svijeta. Misija se polako ispunjava, fotografisano je 3 od 4 godišnja doba. Predstavljamo vam ljetnu kolekciju fotografija, koja je do sada po mnogima i najbolja. Neumorne sestre su oko 20 kilometara jahale na svojim konjima do prelijepog jezera Perućac, odradile fotografisanje i isto toliko kilometara prešle kako bi se vratile kući, napisao je na FB profilu fotograf Dario Matić.

On je dodao da su mu, kao autoru fotografija, ove fotografije možda i najdraže, jer je upoznao dodatnu teritoriju naše domovine, prelijepo mjesto kanjona i jezera Perućac.

-Mjesto koje ne znam iz kojih razloga je totalno zapostavljeno od turističkih zajednica i promocije ljepota BiH, stoga toplo preporučujem da svi koji mogu posjete ovo mjesto, upoznaju ovu našu lijepu zemlju, napisao je Matić.

foto- Dario Matić 

izvor-Bportal.ba

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net