Recent Posts

NOVI SAD: Divlji veprovi na ulicama, love ih lovci i policija

NOVI SAD: Divlji veprovi na ulicama, love ih lovci i policija

NOVI SAD– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region” 05. 09. 2017. 19: 52 NOVI SAD: Divlji veprovi na ulicama, love ih lovci i policija… Svinje ili veprovi su najverovatnije pobjegle iz Nacionalnog parka “Fruška gora”…

Kako je za pojedine medije i i portale je rekao, Zoran Brzak iz Lovačke udruge  (LU) “Neoplanta 1884”, svinje ( veprovi) su najvjerojatnije pobjegle iz Nacionalnog parka “Fruška gora” i doplivale do novosadskog Štranda, gdje ih je primijetio radnik osiguranja gradske plaže. Za njim je, javljaju mediji, jedna svinja pojurila, a on se spasio popevši se na pozornicu.

Brzak je napomenuo da će biti gotovo nemoguće locirati ih, s obzirom na to da ulice nisu zatvorene. U policiji su priopćili da su patrole izašle na teren i zatvorile plažu, i pretražuju naselja.

Tri člana LU “Neoplanta” dobila su suglasnost pokrajinskog Tajništva za poljoprivredu da nađu divlje svinje i “poduzmu odgovarajuće mjere”.

Daleko veći problem imaju u susjednoj Hrvatskoj…Divljač nadomak Rijeke: Mještani Sušačke Drage u strahu od divljih svinja…

Mještani Sušačke Drage su u strahu od divljih svinja koje se spuštaju u naselje s Kukuljanova. Iza naših kuća prava je šuma, a zbog gradnje Industrijske zone nešto se dogodilo s njihovim staništem, ukazuje na problem naša čitateljica Ivana Kalčić Kuhač čija je adresa Gušć 6a.

Posjeti ove divljači nisu novost u ovom dijelu Rijeke, ali od ovog ljeta »bliski susreti« s ovom životinjom nešto su češći nego inače. Potrebno je nešto konkretno poduzeti jer draške kuće imaju vrtove pune jesenskih plodova i okružene su zelenilom, što predstavlja pravi eldorado za ove bliske rođake domaćih svinja, smatra Ivana Kalčić Kuhač.

– A ta krupna divljač izlazi s mrakom. Ne znam kako reagirati da ih sretnem, a bojim se i za svoju kćer. A osim što je već pomisao na susret s divljači nelagodna, uništavaju nam i naše povrtnjake. Strah mještana je sasvim opravdan i zbog toga što dolazi period njihovog parenja koji traje od studenog do veljače – ističe vidno zabrinuta mještanka Sušačke drage, apelirajući za rješavanje problema…

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net