Recent Posts

Sarajevo i Beograd najhladnije prestolnice na Balkanu

Sarajevo i Beograd najhladnije prestolnice na Balkanu

SARAJEVO– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region” 04. 09. 2017. 08: 02 Sarajevo i Beograd najhladnije prestolnice na Balkanu… Za svega 24 sata temperatura u Beogradu i Sarajevu se gotovo upolovila, odnosno danas je manja za čak 14 stepeni u odnusu na jučer. Naime, jučer u podne u Sarajevu i Beogradu bilo je izmjereno po 30 stepeni Celzijusa…

Za razliku od jučer kada su bili među najtoplijim u Evropi glavni gradovi Bosne i Hercegovine i Srbije, Sarajevo i Beograd danas su u podne sa izmjerenim 16 stepeni Celzijusa najhladniji gradovi na Balkanu.

Naime, za svega 24 sata temperatura u Beogradu i Sarajevu se gotovo upolovila, odnosno danas je manja za čak 14 stepeni u odnusu na jučer. Naime, jučer u podne u Sarajevu i Beogradu bilo je izmjereno po 30 stepeni Celzijusa.

ponedjak 03.09.2017.
Biometeorološke prilike su relativno nepovoljne. Mada će promjenljivo vrijeme praćeno padavinama kod osjetljivih osoba uzrokovati poteškoće i dovesti do povremenog jačanja tegoba, opšta slika neće biti izrazito loša zahvaljujući nižim temperaturama i osvježenju. Zbog osjetnijeg pada dnevnih temperatura, neophodno je biti oprezniji te reducirati aktivnosti, naročito hronični bolesnici.

utorak 04.09.2017.
Stabilnije i ugodnije u odnosu na vikend. Svježije jutro i ne suviše visoke temperature tokom dana povoljno će djelovati na većinu populacije. Tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše izražene, ali bi se u noći mogle ponovo pojačati usljed približavanja promjene sa zapada. Neophodno je posvetiti i više pažnje odijevanju, izraženije u jutarnjim satima.

Iako, je temperatura manja danas u odnosu na jučer, glavni grad Makedonije, Skoplje sa izmjerenih 28 stepeni Celzijusa najtopliji je na Balkanu.

U glavnom gradu Crne Gore izmjereno je 25 stepeni Celzijusa, a glavnom gradu Albanije, Tirani 22 stepena Celzijusa. U Mostaru je lino 21 stepen Celzijusa, odnosno za deset stepeni manje nego jučer.

I dalje hladno je u zapadnim dijelovima, iako je za stepen do dva toplije nego jučer. Tako je u podne u glavnom gradu Slovenije, Ljubljani izmjereno 19 stepeni Celzijusa, glavnom gradu Hrvatske, Zagrebu 18 stepeni Celzijusa, a u Mariboru 17 stepeni Celzijusa.

Pretežno vlažan kolovoz i pojačan promet vozila u blizini većih gradskih centara karakteriše saobraćajnu situaciju u BiH. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, pa apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno…

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net