Recent Posts

SARAJEVO, FILMSKO BJEKSTVO IZ KPZ-u: Pucao na stražu i pobjegao na motoru

U sarajevskom KPZ-u danas je izbila prava drama, kada je jedan od pritvorenika ove ustanove zapucao na stražare, a potom i pobjegao iz ove ustanove-Nakon filmskog bjekstva: U toku uviđaj u sarajevskom KPZ-u…

SARAJEVO,FILMSKO BJEKSTVO IZ KPZ-u: Pucao na stražu i pobjegao na motoru

U sarajevskom KPZ-u danas je izbila prava drama, kada je jedan od pritvorenika ove ustanove zapucao na stražare, a potom i pobjegao iz ove ustanove.

Nakon filmskog bjekstva iz sarajevskog KPZ-a koje se danas odigralo kada je Amel Sejfović pucao iz pištolja te pobjegao na motoru, u toku je uviđaj u ovoj ustanovi, potvrdila nam je glasnogovnica Tužilastva KS, Azra Bavčić.

– Dežurna tužiteljica koja rukovodi uviđajem naredila je da niko od uposlenika ne smije napuštati prostorije KPZ-a dok su u toku istražne radnje – kazala je Bavčić.

Podsjećamo, bjegunac je pucao u bravu kako bi izašao van kruga KPZ-a. Sve se odigralo tokom šetnje u pritvorskoj jedinici, gdje je Sejfović bio u društvu sa još nekoliko osoba.

O bjekstvu pritvorenika odmah su obaviještene sve policijske agencije na terenu, kao i pripadnici Granične policije BiH.

Prema zasad nepotvrđenim informacijama, riječ je o Amelu Sejfoviću iz Sarajeva, koji je, navodno, iz zatvora pobjegao na motoru sa kojim ga je čekao saučesnik.

U incidentu niko nije povrijeđen.

Direktor KPZ-a Sarajevo Amer Softić nije želio davati nikakav komentar, kazavši samo da “imaju neke aktivnosti i nemaju vremena za razgovor s novinarima”.

Amel Sejfović nalazi se u pritvoru zbog pljačke 300 hiljada maraka iz Raiffeisen banke na Ilidži prilikom koje je ubijen slučajni prolaznik Kemo Bašić, za koju mu se trenutno sudi u Kantonalnom sudu u Sarajevu.

Sejfović je ranije hapšeni zbog pucanja na policajce i pokušaj ubistva, zbog razbojništva i pljačke kladionice, te prodaje droge. Amel Sejfović određeno vrijeme je proveo i u zatvoru u Zenici. Prethodno je na suđenju svim prisutnim prijetio smrću.

izvor-agencije

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net