Recent Posts

Dođe i prođe nam Bajram

Dođe i prođe nam Bajram

U vremenu nevolje, gladi, ubijanja nedužnih ljudi, porodice koja se raspada, nasilja nad djecom dođe nam Bajram da razvedri i unese svjetlos u ružnu svakodnevnicu.

Razmišljatel’ vi ikad’ o tome ko je i šta je uzrok svim svjetskim nedaćama?

A kad razmišljate o tome koga krivite i psujete, onako, na prvu?

I opet griješimo i opet se griješimo, On nam nije kriv. Krivi smo mi, ljudi. Obični, mali, umišljeno sveznajući a spram kazne tako nemočni.

Krivo je ono hoću, hoću više, hoću još više, hoću sve, hoću obruč na dunjaluk nabacit’ ako je ikako moguće. Daj, daj, daj i samo daj a zahvala na svemu nam je postala skoro pa nepoznanica. I kao dobro nam je, i kao srećni smo, i kao moćni smo. A u stvari smo prokleti svojom pohlepom.

Zato dragi prijatelji u ovim mubareć danima pomislite na one koji nemaju, ne mogu ili tek ne umiju . Zapitajte se dal’ smo moćniji što imamo od onog ko nema u još nečemu sem u fizičkoj snazi? Pa pomozite, podijelite, pomilujte, zagrlite, poljubite i zahvalite na imetku svom i svojih bližnjih.

Al’ treba godina da insan shvati da za put do neba tako malo treba. A kad godine prođu onda su samo ”prošle” i ništa više.

Čitanja, učenja, znanja, znanja, znanja…to je ono što nam fali a tako je lako do toga samo treba htjeti. Treba htjeti biti dobar, bolji, još bolji.

Najbolji, međ smrtnicima, ne postoji jer niko na dunjaluku ne zna sve.

Želim vam mirne, poučne, pamćenja vrijedne Bajramske dane.

Bajrambarečula. 

Ekskluzivno za portal ibalkan.net Piše: Erna Dervišić

http://ibalkan.net/

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net