Recent Posts

BRAVO- Damir Džumhur u 3. kolo US Opena

BRAVO- Damir Džumhur u 3. kolo US Opena

Damir je prošle dvije sedmice vezao finala, a sada je morao igrati dva dana zaredom, što mu nikako nije odgovaralo.

I Stebe je također bio u zavidnoj seriji rezultata, a ovaj meč je definitivno tražio podizanje ljestvice za novi preskok, koji na Damirov u sreću nije ostvario.

Oba tenisera očajno su počela meč izgubivši svoje servise pa su tek onda zaigrali sigurno i s manje nervoze. Igrao se gem za gem sve do rezultata 4:3 za Nijemca kada pravi break.

Iako mu je Damir uzvratio breakom, u narednom gemu na svom servisu je bio užasno loš pa je Stebe osvojio prvi set rezultatom 6:4.

Uzvratio mu je Džumhur istom mjerom u drugom setu. Nakon početnih 1:1 oba tenisera su počela gubiti svoje servise, a na kraju se bolje snašao bh. teniser i rezultatom 6:4 u gemovima poravnao rezultat na 1:1 u setovima.

Vrijedi istaći da su u ovom setu oba tenisera napravili veliki broj dvostrukih grešaka prilikom servisa.

Stebe je imao veliki zdravstvenih problema u trećem setu što je Damir sjajnom igrom iskoristio i za samo 16 minuta došao do prednosti od 5:0.

Tada je Nijemac zatražio medicinski time-out. Ipak, to mu nije pomoglo i Džumhur je treći set osvojio bez izgubljenog gema.

Damir je i u četvrtom setu odigrao maestralno i jednostavno nije dozvolio Stebeu da mu napravi probleme. Set je osvojio s 6:1 te ostvario pobjedu s ukupnim rezultatom 3:1 u setovima.

Džumhur će u 3. kolu igrati protiv boljeg iz meča između Rusa Andreja Rubleva i Bugara Grigora Dimitrova.

BRAVO- Damir Džumhur u 3. kolo US Opena

Izvor-agencije

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net