Recent Posts

SKANDAL: Gradonačelnik odbio kolegu iz Trebinja,”Prvo da se izvinite”

SKANDAL: Gradonačelnik odbio kolegu iz Trebinja,”Prvo da se izvinite”

Dubrovnik– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region– ” 29. 08. 2017. 19: 52 Dubrovnik: Gradonačelnik odbio kolegu iz Trebinja,”Prvo da se izvinite”… Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković odbio je da se fotografiše sa zamjenikom gradonačelnika Trebinja Mikom Ćurićem i zatražio izvinjenje tog grada za sve ono što su, kako je rekao, učnili tokom ratnih dešavanja…

Franković je rekao da nije dovoljna samo dobra volja za saradnju koju su zvaničnici Trebinja iskazali ranije prema Dubrovniku, dodajući da se “prije toga potrebno izviniti građanima grada Dubrovnika, majkama koje su izgubili sinove, porodicama koje su izgubile djecu i deci koja su ostali bez roditelja”.

– Kada to izvinjenje usledi kao što je usledilo iz Crne Gore, Dubrovnik je spreman da sarađuje sa Trebinjem. Dok se to ne dogodi mi nismo spremni da srađujemo, niti ćemo sa onima koji su napadali naš grad- rekao je Franković danas na graničnom prelazu Ivanica.

Upitan da li smatra da bi i Dubrovčani trebalo da se izvine Trebinju, on je rekao da ne vidi razlog zašto bi to činili.

– Zašto bismo mi iz Dubrovnika trebalo da se izvinjavamo Trebinju. Je li zbog toga što smo branili svoje kuće, domove, je li zato – rekao je vidno uznemiren i ljut Franković.

On je dodao da Vojska Hrvatske nije nikada nije napadala bilo koga, niti je ulazila u bilo čije domove, već da je, kako je naveo, časno čuvali porodične kuće i odbranili ih.

Franković je rekao da ne želi da se fotografiše sa zamjenikom gradonačelnika Trebinja Mirkom Ćurićem, okrenuo je glavu i udaljio se, prenijela je jedna od logalnih tv stanica…

Novoizgrađeni granični prelaz Ivanica na području opštine Ravno u Hercegovini otvoreno je svečano danas.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net