Recent Posts

DODIK MAJSTOR SITNIH PREVARA: Prodao STAN, a onda ostao u njegovom vlasništvu

DODIK MAJSTOR SITNIH PREVARA: Prodao STAN, a onda ostao u njegovom vlasništvu

BANJA LUKA– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region- Crna Hronika– ” 29. 08. 2017. 11: 12 DODIK MAJSTOR PREVARE: Prodao STAN, a on ostao u njegovom vlasništvu… Dodik nikako da se riješi stana u Beogradu: Prodao ga, a on ostao u njegovom vlasništvu…

Predsjednik MANJEG bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska (RS) Milorad Dodik nikako da se riješi stanova u Beogradu….

Kontraverzni Mile Dodik ih, sudeći prema javnim istupima u prošlosti, prodaje, a oni uvijek ostaju u njegovom vlasništvu. Tako je bilo i u junu ove godine, kada je ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić objavio informaciju da je Dodik 29. maja Carinskoj ispostavi Aerodroma u Banjoj Luci prijavio da u zemlju unosi 200.000 eura u gotovini.

– Želim samo zbog javnosti da kažem da sam u svom imovinskom kartonu, što je svakom vidljivo, proteklih godina uredno prijavio i dva stana u vlasništvu od po 77 kvadratnih metara u Beogradu u Bulevaru kralja Aleksandra, koji su kupljeni 1989. godine, a koje sam nedavno prodao i to je novac koji sam legalno prijavio i unio u RS – izjavio je Dodik odgovarajući na Mektićeve optužbe.

Takva verzija događaja bi vjerovatno ostala prihvaćena kao istinita da drugačije ne govore podaci Katastra nepokretnosti Republičkog geodetskog zavoda Srbije. Prema posljednjim ažuriranim podacima od 24. augusta ove godine, stan površine 78 m2 u Bulevaru kralja Aleksandra 306 je i dalje u vlasništvu Milorada Dodika…

Sama činjenica neupitno ukazuje da predsjednik RS-a nije govorio istinu o porijeklu novca kojeg je unio u BiH, a sam način unosa 200.000 eura u gotovini je bio dovoljan da nametne upitnost regularnosti tog postupka.

– Ima tu dosta čudnih stvari koje odudaraju od neke standardne procedure. U ovo doba kada svi posluju preko žiro računa i kada se zna kako ide plaćanje, nositi toliku količinu gotovine je za mene u najmanju ruku čudno. To je sada stvar institucija koje se bave finansijskim malverzacijama– kazao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Iz Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH je, podsjećanja radi, još ranije potvrđeno da je iz te institucije 30. maja 2017. godine informacija o unosu novca proslijeđena Finansijsko- obavještajnom odjelu Agencije za istrage i zaštitu (SIPA). Ista informacija nam je potvrđena i iz SIPA-e, ali bez potvrde o eventualnom pokretanju istrage.

– U pogledu pitanja koje se odnosi na konretno fizičko lice, iz razloga propisanih u članu 74. (Zaštita i tajnost podataka) i članu 76. (Korištenje prikupljenih podaktaka) Zakona, obavještavamo vas da nismo u mogućnosti davati odgovore na ovu vrstu pitanja – navedeno je u odgovoru SIPA-e.

Drugi stan koji je Dodik imao u istoj zgradi je, sudeći prema podacima Republičkog geodetskog zavoda Srbije, sada u vlasništvu kompanije Media Advertising d.o.o. iz Beograda…

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net