Recent Posts

Spremite kišobrane, nagli pad temperature, kiša i grmljavina

Spremite kišobrane, nagli pad temperature, kiša i grmljavina

SARAJEVO: Objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region” 28. 08. 2017. 19: 59- Spremite kišobrane, nagli pad temperature, kiša i grmljavina… U BiH će sutra u većini krajeva biti pretežno oblačno i svejžije, ponegdje sa kišom ili kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinom, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod.

– Danas se u Bosni očekuje umjereno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima sa kišom u sjeveroistočnim područjima. Tokom dana i u večernjim satima sa kišom, pljuskovima i grmljavinom u većini područja. Padavine će mjestimično biti i intenzivnije, a lokalno je moguća i pojava grada.

Na krajnjem jugu nešto sunčanije i bez padavina. Vjetar slab do umjeren zapadnog i jugozapadnog smjera, a na momente i pojačan. Jutarnja temperatura od 11 do 17, a najviša dnevna od 24 do 30 stepeni.  U Sarajevu umjereno oblačno vrijeme. Tokom dana, povećanjem oblačnosti sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura oko 13, a najviša dnevna temperatura oko 26 stepeni.

Početkom OVE sedmice doći će do stabilizacije vremenskih prilika. Očekuje se promjenjivo oblačno i djelimično sunčano vrijeme, uz lagani porast temperature zraka. Maksimalne očekivane temperature zraka kretat će se do 30 oC.
Utorak 28.08.2017.
Opšta slika će se postepeno pogoršavati. Nedostatak svježine i visoke temperature kod osjetljivih osoba mogu uzrokovati jačanje tegoba. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti i reducirati boravak na otvorenom, osobito u drugom dijelu dana.
U većem dijelu BiH promet vozila danas je povremeno pojačan, a uvjeti za vožnju relativno povoljni. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila. Zbog izvođenja neophodnih radova na magistralnom putu M-17 u naselju Pečuj (kod BP Almy), saobraćaj se odvija usporeno-jednom trakom…
Spremite kišobrane, nagli pad temperature, kiša i grmljavina…

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net