Recent Posts

HOROR: Opljačkao kladionicu,”počastio” se novim automobilom

HOROR: Opljačkao kladionicu,”počastio” se novim automobilom

SARAJEVO, GACKO– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region, Crna Hronika” 24. 08. 2017. 10: 32 HOROR: Opljačkao kladionicu,”počastio” se novim automobilom… Policija iz Gacka uhapsila je muškarca koji se sumnjiči da je opljčkao kladionicu “X BET LIVE”u ovom mjestu iz koje je tom prilikom odnio 7.000 KM.

Kazao na konferenciji za medije načelnik Sektora policije Policijske uprave Trebinje Siniša Laketa.

Prema riječima načelnika, osumnjičeni A. V. je priznao krađu, a kod njega je pronađena određena suma novca za koju se sumnja da potječe od ove krađe i oduzeto mu je putničko vozilo novije proizvodnje, kupljeno od nelegalno stečenog novca.

On je podsjetio i na dvije krađe u trgovačkim radnjama na području Trebinja, ističući da policija po ovom pitanju provodi određene aktivnosti.

Na konferenciji za novinare Laketa je ukazao i na problem požara u Hercegovini ovog ljeta, napominjući da je PU Trebinje protiv dva lica podnijela nadležnom tužilaštvu izvještaj za izazivanje opće opasnosti, javlja Srna.

On je istakao da su tokom posljednjeg požara na Žegulji u općini Berkovići građani prijavili da je taj požar izazvala određena grupa momaka, nakon čega je policija utvrdila njihov identitet i došla do saznanja da je riječ o tri lica sa područja Gradiške koji su izjavili da su nesavjesnom radnjom – bacanjem opuška izazvali požar.

Govoreći o kriminalitetu na području PU Trebinje Željko Đogović, načelnik odjeljenja za privredni kriminalitet, istakao je da je u julu evidentirano 35 krivičnih djela, što je više za 14 u odnosu na uporeni period prošle godine.

Đogović je upozorio na poslovne prevare, navodeći da su u posljednjih nekoliko dana ljudi koji posjeduju firme pozivani od određenog broja osoba sa područja Istočnog Sarajeva i Rogatice koji su nudili da kupe uglavnom robu veće vrijednosti. Kazao je kako je neophodno da vlasnici privrednih subjekata obrate pažnju na takve ponude.

Prevaranti prilože svu potrebnu dokumentaciju, ali problem se javlja kada pošalju kopiju naloga da su platili. Vlasnici robe treba da provjere da li je novac legao na izvod.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net