Recent Posts

HOROR: Aleksandar K. pred sudom u SAD priznao da je “odrubio glave” paru iz BiH

HOROR: Aleksandar K. pred sudom u SAD priznao da je “odrubio glave” paru iz BiH

INDIJANA, Crown Point – objavljeno u kategoriji “Vijesti- Svijet. Crna Hronika” 22. 08. 2017. 19: 02 HOROR: Aleksandar K. pred sudom u SAD priznao da je “odrubio glave” paru iz BiH … Američko savezno tužilaštvo saopćilo je da je Aleksandar Knjeginić, bosanski Srbin s američkim državljanstvom i bivši član srpske policije optužen za ubistvo bračnog para Bošnjaka, suočava sa 10 godina zatvora i gubljenjem državljanstva SAD, jer je lagao da bi ga dobio.

Kako se navodi, Kneginjić je osuđen u petak za prevaru, jer je, da bi dobio državljanstvo SAD 2007. godine, negirao da je ikada optužen za neko krivično djelo, a on se suočava sa optužbama za ubistvo bošnjačkih civila u BiH tokom ratnih sukoba 1994. godine, prenosi AP.

Postupajući po zahtjevima vlasti BiH, savezni tužioci SAD pronašli su ovu 57 godina staru osobu u gradiću Crown Point, savezna država Indiana.

Nakon što je optužen, on je tokom izjašnjenja o krivici pred sudom priznao da je bračnom paru iz Bosne odrubio glave.

Agencije najavljuju da će mu presuda biti izrečena 14. novembra.

Ne navode kolika će tačno biti zatvorska kazna, ali ističu da će mu američko državljanstvo biti oduzeto po sili zakona.

Sud će, potom, odlučivati i o eventualnom zahtjevu BiH za izručenje, gdje ga čeka suđenje za ubistva koja je priznao, ali i još neke zločine za koje je već ranije optužen.

Dodaje se da je ovaj pedesetsedmogodišnjak na ročištu održanom ranije ovog mjeseca, priznao krivicu.

Kneginjiću bi trebalo da bude izrečena presuda 14. novembra, a tužioci navode da je oduzimanje državljanstva propisano zakonom zbog osude, a suočava se i sa eventualnom deportacijom ili ekstradicijom u BiH.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net