Recent Posts

BALKAN: Radnici ispred Vlade, “Dajte nam plate”…

BALKAN: Radnici ispred Vlade, “Dajte nam plate”…

BALKAN, BEOGRAD– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region” 22. 08. 2017. 08: 02 BALKAN: Radnici ispred Vlade, “Dajte nam plate”…  Radnici fabrike šinskih vozila Goša iz Smederevske Palanke protestuju ispred Vlade Srbije i najavili su i nove proteste, ako ne bude nađeno rešenje za isplatu zaostalih zarada…

Radnici koji protestuju. zahtjevaju da država stupi u kontakt sa vlasnikom fabrike i pomogne oko isplate zaostalih plata, rešavanja problema nepovezanog radnog staža i neoverenih zdravstvenih knjižica.

Na protestu koji je počeo oko 10 časova je oko 100 radnika Goše, a podršku im daju radnici beogradskog IMT-a. Najavljeno je da će protest trajati tri sata.

Okupljeni nose parole- Fabrike radnicima, Radnički protest, 24.000 spornih privatizacija, Plata- šta je to, Vratićemo oteto…

Radnici, koji su u poslednja tri mjeseca primili samo 100 dinara, po riječima sindikalnih predstavnika, od države traže da stupi u kontakt sa vlasnikom te fabrike i da se nađe rešenje za njihove probleme.

Zaposleni u Goši su u generalnom štrajku od 28. marta ove godine zbog neisplaćenih zarada od 2014. godine, nepovezanog radnog staža i neoverenih zdravstvenih knjižica.

Goša zapošljava 358 ljudi i bila je u vlasništvu slovačke firme ŽOS koja je prodala kiparskoj kompaniji Lisnart za 4,2 miliona eura.

Ministarstvo privrede saopštilo je ranije da je “Goša” privatna kompanija, ali da je država učinila sve kako bi pomogla radnicima, odnosno da im je obezbjeđena jednokratna novčana pomoć od 60.000 dinara po zaposlenom, a da su zdravstvene knjižice radnicima overene do 30. septembra zahvaljujući uplati 6,5 miliona dinara iz budžeta Srbije.

Vujičić je ranije jednoj novinskoj agenciji rekao i da još nisu dogovoreni poslovi Goše sa železarom iz Smedereva i Jugoimportom, u čemu je posredovalo Ministarstvo privrede u Beogradu…

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net