Recent Posts

Atentat na Mamića na očevom grobu, Tomislavgrad pod opsadom

Atentat na Mamića na očevom grobu, Tomislavgrad pod opsadom

SARAJEVO, TOMISLAVGRAD– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region. Crna Hronika” 22. 08. 2017. 14: 02 Mamića pucala na očevom grobu, Tomislavgrad pod opsadom… Pokušaj ubistva Mamića na očevom grobu, Tomislavgrad pod opsadom… HOROR: Pokušaj ubojstva Zdravka Mamića u BiH… “Na Mamića ispaljeni su hici iz vatrenog oružja te je zadobio teške tjelesne ozljede”, izvijestili su iz Dinama…

Zdravko Mamić, savjetnik Dinama, ranjen je danas oko 12 sati u mjestu Zidine, općina Tomislavgrad.

Kako je potvrđeno iz tamošnje policije, nepoznati počinitelj dočekao ga je te je prema njemu zapucao iz vatrenog oružja. Pogodio ga je u natkoljenicu nakon čega je pobjegao, a Mamić je prevezen u Dom zdravlja u Tomislavgradu gdje mu je ukazana liječnička pomoć.  Nakon što ga liječnici pregledaju trebalo bi se odlučiti hoće li biti prebačen u neku drugu bolnicu, najvjerojatnije u onu splitsku. Policija i Tužiteljstvo počeli su s provođenjem očevida na mjestu događaja, a prema neslužbenim informacijama moguće je da je Mamića dočekalo više počinitelja koji su, nakon što su ga ranili, pobjegli prema obližnjoj šumi.

Obzirom da je očevid tek počeo, policija nije htjela davati detaljnije informacije, počevši od toga jesu li napadač ili napadači bili maskirani te je li Mamić bio sam ili s nekim u društvu.

Hoće li konačno netko odgovarati za ugrožavanje života Zdravka Mamića ili će se i ovoga puta raditi o remećenju javnog reda i mira s nepoznatim počiniteljima? Hoćemo li ponovno vidjeti izostanak svake reakcije politike, sudova, medija, osude javnosti? Nažalost bojimo se odgovora na to pitanje. Za ovo što se dogodilo odgovorni su svi: politika, pojedinci, društvo u cjelini i vrijeme je da nadležne institucije konačno reagiraju u skladu sa zakonom i temeljima pravne države, kako bi svi građani bili sigurni. Vrijeme je da svi skupa osudimo zločince koji se na ovaj način obračunavaju sa svojim neistomišljenicima.

Prisjetimo se i toga kako se društvo, javnost, politika odnosila prema napadu i pokušaju ubojstva suca Brune Marića, 11. listopada 2016. godine. Veličao se taj postupak, napadači su postali heroji, a nitko nije učinio ništa da se taj čin osudi. Suprotno, nedjelovanjem i neosuđivanjem poticalo se druge ”heroje” i takvo je ponašanje postalo opće prihvatljivo…

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net