Recent Posts

ZADAR: Podmetnut požar, haotično stanje, gore kuće

ZADAR: Podmetnut požar, haotično stanje, gore kuće

ZADAR– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region, Crna  Hronika ” 21. 08. 2017. 20: 52- ZADAR: Podmetnut požar, haotično stanje, gore kuće… Kako javlja portali u Hrvatskoj, stanje na autocesti A1 kod Benkovca je haotično zbog požara koji je stigao do samog kolovoza…

Predhodno smo pisali i već smo objavili, da su se vozači, koji su stajali u koloni, okrenuli i voze u suprotnom smjeru kako bi se sklonili od nadolazeće vatre.

Kako javlja Zadarski list, nekoliko manjih požara, koji su danas gorjeli na području Pristega kod Benkovca, spojilo se u jedan veći požar, koji je zahvatio nekoliko porodičnih kuća i privrednih objekata u tome mjestu. Požar gase pripadnici JVP iz Ivanić Grada s nekoliko vozila, a ogorčeni mještani ljuti su jer im u pomoć nije došao nijedan Canadair ili Airtractor.

Jedan mještanin je o svom trošku naručio cisternu s vodom kako bi pokušao sam gasiti požar na svom imanju, prije svega kako bi spasio pčele u pčelinjaku, javlja Zadarski list.

Iz HAC-a su saopćenjem izvijestili kako su zbog požara uz autocestu A1 na naplatnim stanicama Benkovac, Pirovac i Zadar II obustavljene naplate cestarine.

– U dogovoru s prometnom policijom, odjelom za sigurnost prometa, zbog velikog broja požara uz autocestu, a u cilju zaštite sigurnosti i zdravlja naših korisnika, te bržeg isključivanja korisnika s autoceste, Hrvatske autoceste d.o.o. i Hrvatske autoceste održavanje i naplate cestarine d.o.o. donijele su odluku o “dizanju rampi” odnosno propuštanju bez plaćanja cestarine na naplatnim postajama Pirovac, Benkovac i Zadar II – poručili su između ostalog iz HAC-a.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net