Recent Posts

Što ko ružno pače nastaje, vremenom ružnije postaje

Što ko ružno pače nastaje, vremenom ružnije postaje

Što ko ružno pače nastaje, vremenom ružnije postaje…. Čovek bude čoveku drug, oseti potrebu da pomogne kada je teško. I da svoj doprinos u pretvaranju ružnog pačeta u labuda. Onda labud, sticajem životnih okolnosti odlučuje o segmentu života tog čoveka, jer takvi su nepisani zakoni.

Sitnicom, ničim što je od životne važnosti, ali dobije priliku da pokaže da nije zaboravio ko mu je pomogao da se vine u svet lepote, dostojanstva.

A onda labud postane vuk! Nemilosrdna, nedodirljiva krvoločna neman koja svoj mali korak želi da predstavi kao najveći poduhvat čovečanstva a silu demonstrira rušeći tuđe snove, makar oni na globalnom nivou bili potpuno nevažni, ipak su nečiji snovi…

Ruši labud snove čoveka koji je na početku priče pružio ruku.

I ne samo da se ne seća ruku podrške, ne zanimaju ga tudji planovi, strepnje, htjenja, nade…

Zapitah se na trenutak odakle to, razočarah se, klonuh, a verovatno bi većina nas tako reagovala.

Kad stvari malo „stanu sa strane, shvatam da je odgovornost moja i meni sličnih u tome što sam ružno pače hteo preobraziti u labuda.

Dao sam toj iluziji doprinos, a znam negde duboko u sebi da ono što je ružno ne nestaje, samo još ružnije postaje, i o sebi samo dovoljno govori.

Razmislite, pre nego vam srce zaigra od želje da usrećite druge… jesu li spremni da svoju sreću dele sa svetom ili će je usmeriti na to da vam unište necije snove.

Za portal ibalkan.net iz Novog Pazara- Tekst  Senad Senko Župljanin

 

http://ibalkan.net/

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net