Recent Posts

Bakir Izetbegović: Tužiću Dodika zbog izjave da mi je otac bio u Handžar diviziji

Bakir Izetbegović: Tužiću Dodika zbog izjave da mi je otac bio u Handžar diviziji

SARAJEVO, KAKANJ– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region ” 17. 08. 2017. 07: 32-Bakir Izetbegović: Tužiću Dodika zbog izjave da mi je otac bio u Handžar diviziji… Član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović u Kaknju je najavio da će tužiti predsjednika RS Milorada Dodika…

Izetbegović se u kakanjskom Domu kulture obratio velikom broju prisutnih na svečanoj akademiji povodom 27 godišnjice osnivanja Opštinske organizacije SDA Kakanj, izvještava sa samog događaja reporter regionalnog portala http://iBalkan.net

Govoreći o aktuelnim političkim pitanjima, između ostalog je kazao i da će tužiti Milorada Dodika, predsednika Republike Srpske, zbog njegove izjave da je Alija Izetbegović služio u Handžar diviziji.

– Alija je bio regrutovan u partizansku vojsku, a Dodik će svoje tvrdnje dokazivati na sudu– poručio je Izetbegović.

Istaknuo je da će se morati tražiti alternative HDZ jer umjesto dogovora sa Bošnjacima oni razgovaraju sa Dodikom koji je rušitelj BiH.

– Pored ovoga, tu je i Radončić koji je rekao da je SDA platila da se ubije srpski svat s ciljem otpočinjanja rata. I evo, optužuje se Alija Izetbegović, a time i sve nas da smo krivi za rat. To mu neću oprostiti i što se mene tiče Radončić je sa mnom završio. Svašta je govorio, ali za Aliji u Armiju mu ne mogu oprostiti– poručio je Izetbegović.

Ambasada Turske u BiH je nedavno saopštila da će turska državna televizija TRT snimiti u BiH seriju o Aliji Izetbegoviću, a planirano je da snimanje serije traje 75 dana.

Dodik je ekspresno odgovorio da mu ne pada na pamet da se izvini Bakiru, jer su informaciju da je Alija bio pripadnik nacističke divizije u BiH objavili brojni historičari i mediji, među kojima i ugledni „Njujork tajms“.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net