Recent Posts

HAOS: Otac i sinovi uhvaćeni s drogom

HAOS: Otac i sinovi uhvaćeni s drogom

TUZLA, ŽIVINICE– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region- Crna Hronika” 15. 08. 2017. 11: 02- HAOS: Otac i sinovi uhvaćeni s drogom… Otkrivamo imena uhapšenih u dvije policijske akcije… akciji usmjerenoj protiv trgovaca drogom jučer su uhapšeni otac i sin, Nedžad i Dževad Fočić iz Živinica, nezvanično saznaju pojedini portali…

U akciji usmjerenoj protiv trgovaca drogom uhapšeni su otac i sin, Nedžad i Dževad Fočić iz Živinica… Pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona na području Živinica, u akciji usmjerenoj protiv dilera droge, zaplijenili su više od tri kilograma marihuane.

Policijska akcija još nije završena, jer i dalje traju pretresi na području općine Živinice. Tek kada se policijski posao na terenu okonča, bit će poznato više detalja i identitet uhapšenih osoba.

Pred njih dvojice uhapšena su još dvojica članova organizirane kriminalne grupe S. Č. i A. H., također iz Živinica.

Policija je u pretresima provedenim na području općine Živinice pronašla više od tri kilograma kanabisa, kao i još neke droge te mobitele, SIM kartice i informatičku opremu korištenu za izvršenje krivičnih djela povezanih sa trgovinom drogom.

– Lica koja su jučer uhapšena predata su u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona – potvrđeno je u MUP-u Tuzlanskog kantona.

Hapšenje četiri osobe koje je izvedeno jučer, samo je nastavak policijske akcije koja je počela u junu, kada su uhapšena dva pripadnika organizirane kriminalne grupe i kada je, kao i jučer, zaplijenjeno oko tri kilograma kanabisa.

U junu su uhapšeni Jasmin Fočić, inače sin i brat jučer uhapšenih Nedžada i Dževada, kao i Saib Ahmetović, saznaje Faktor. Jasmin Fočić i Saib Ahmetović trenutno se nalaze u pritvoru.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net