Recent Posts

Počeo 23. Sarajevo Film Festival

Počeo 23. Sarajevo Film Festival

SARAJEVO– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Svijet- Kultura” 10. 08. 2017. 00: 22-Počeo 23. Sarajevo Film Festival… Svečanom ceremonijom u Narodnom pozorištu u Sarajevu otvoren je 23. Sarajevo Film Festival… Ispred Pozorišnog trga večeras je zvanično počeo 23. Sarajevo Film Festival (SFF)…

Crvenim tepihom prošetali su mnogobrojni značajni gosti. Na najznačajniji filmski festival u regiji ove godine dolaze i istaknuti reditelj Oliver Stoun i slavni britanski komičar Džon Kliz…

Crvenim tepihom, između ostalih, prošetala je i američka ambasadorka u BiH Morin Kormak, te premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković sa suprugom.

Ovogodišnji SFF donosi 43 svjetske i 23 međunarodne premijere, a otvoren je filmom “Druga strana nade” finskog reditelja Akija Kaurismakija.

Na SFF-u će biti premijerno prikazana pilot epizoda serije “Senke nad Balkanom” autora Dragana Bjelogrlića. Direktor SFF-a Mirsad Purivatra ranije je najavio da je SFF međunarodni festival s fokusom na region.

Prvi SFF održan je 1995. godine, da bi u godinama koje su uslijedile ponio titulu prestižnog međunarodnog festivala i najveće filmske smotre u regionu.

U vrijeme trajanja SFF-a ugostiteljski objekti će raditi u produženom radnom vremenu, a u istom periodu bit će omogućeno i okupljanje na lokalitetima gdje će se održavaju planirane filmske projekcije.

Od 11. do 18. avgusta, u terminu od 17.00 do 24.00 sata, na snazi je privremena izmjena režima saobraćaja.
 
Saobraćaj će u ovim terminima biti obustavljen u ulici Zelenih beretki, od raskrsnice sa ulicom Ćumurija do raskrsnice sa ulicom Gimnazijska, ulici Branilaca Sarajeva, od raskrsnice sa ulicom Gimnazijska do raskrsnice sa ulicom Kulovića i u ulici Ćemaluša, od raskrsnice sa ulicom Mula Mustafe Bašeskije do raskrsnice sa ulicom Branilaca Sarajeva.
 
U ulici Ćumurija privremeno će se uspostaviti i dvosmjerni režim saobraćaja…

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net